ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Ήττα του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη, 9-5 από Μπαρτσελονέτα

  30.03.2022 21:45       803

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 9-5 από την Μπαρτσελονέτα, στη Βαρκελώνη και τα πράγματα στον A' όμιλό του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών έγιναν ακόμα πιο περίπλοκα. Η Μπαρτσελονέτα ήθελε τη νίκη για να προσπεράσει τους ερυθρόλευκους στη βαθμολογία και τα κατάφερε και μάλιστα, οι Καταλανοί ισοφάρισαν και τη διαφορά με την οποία είχαν χάσει στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου (τέσσερα γκολ).

Στο μεταξύ, η ουγγρική Φερεντσβάρος επικράτησε μέσα στο Βελιγράδι της Νόβι Μπέογκραντ με 14-11 και έτσι στην βαθμολογία η Μπαρτσελονέτα έχει 20 βαθμούς, έναντι 19 του Ολυμπιακού και της Φερεντσβάρος, με τη μάχη για την τρίτη προνομιούχο θέση να φουντώνει. Όλα φαίνεται ότι θα κριθούν το μεθεπόμενο Σάββατο, 9 Απριλίου, όταν στον Πειραιά ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Φερεντσβάρος. Να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα έχει το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα από όλους. Αγωνίζεται στον Πειραιά με την Φερεντσβάρος και τη Νόβι Μπέογκραντ Βελιγραδίου, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα μεταβεί στην Τιφλίδα όπου θα αντιμετωπίσει την αδύναμη τοπική Δυναμό.

Στον σημερινό αγώνα της Βαρκελώνης, Ο Ολυμπιακός επί της ουσίας βρέθηκε από την αρχή να κυνηγάει στο σκορ. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Καταλανοί έτρεξαν επί μέρους 3-1 για να προηγηθούν με 5-2, πριν ο Φιλίποβιτς μειώσει σε 5-3 σκορ που ήταν και το τελικό του πρώτου ημιχρόνου. Κλειδί για την εξέλιξη του ματς ήταν η τρίτη περίοδος στην οποία η Μπαρτσελονέτα πέτυχε δύο τέρματα χωρίς να δεχτεί κανένα και έτσι κατάφερε να χτίσει διαφορά τεσσάρων τερμάτων. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να μπει ξανά στο ματς με τους Καταλανούς να φτάνουν στη νίκη με 9-5.

ΜΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-5

Οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-0, 2-2.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ: Λόπεζ Πινέδο, Φαμέρα, Γκρανάδος 1, Μουνάριθ 2, Ντε Τόρο 1, Λαρούμπε 2, Παβιγιάρ 1, Φερνάντεθ, Ασένσιο 1, Περόνε 1, Μπιελ, Μπούστος, Αγκίρε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος 1, Ζερδεβάς.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής