ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Ήττα του Πανιωνίου με 15-5 από την Μπαρτσελόνα

  06.12.2020 13:07       753

«Θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε παραπάνω. Θα παίξουμε απέναντι σε ηχηρά ονόματα του χώρου. Δεν ξέρω τι θα πετύχουμε αλλά ένα είναι σίγουρο. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων θα επιστρέψουμε κερδισμένοι στην Αθήνα. Οι εμπειρίες που θα αποκομίσουμε θα είναι ευεργετικές για την εξέλιξη των παικτών και τους στόχους που έχουμε θέσει στις εσωτερικές διοργανώσεις». Αυτά είχε τονίσει ο προπονητής του Πανιώνιου, ο Κώστας Δήμου, όταν ρωτήθηκε για την τύχη των Νεοσμυρνιωτών στους αγώνες της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού κυπέλλου που θα γίνονταν στην Βαρκελώνη, εκεί όπου ο «ιστορικός» θα αντιμετώπιζε την Ισπανική Μπαρτσελόνα, την Ουγγρική Βαζούτας και την γαλλική Τουρκουά με τις πολλές και ποιοτικές προσθήκες ξένων παικτών. 

Πράγματι έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο Πανιώνιος κέρδισε πολλές εμπειρίες αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τις τρεις ήττες στην διοργάνωση. Την Κυριακή το μεσημέρι ηττήθηκε με 15-5 από την οικοδέσποινα Μπαρτσελόνα (είχαν προηγηθεί τα αποτελέσματα με την Βαζούτας 9-18 και την Τουρκουά 9-20).

Η ισπανική ομάδα ήταν εμφανώς ανώτερη και επέβαλε την κυριαρχία της από το πρώτο λεπτό της συνάντησης. Ο Πανιώνιος έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να πάρουν σημαντικές εμπειρίες από την συμμετοχή τους σε αυτή τη διοργάνωση.

Τα οκτάλεπτα του αγώνα ήταν: 2-3, 1-6, 1-3, 1-3 (τελικό 5-15).

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με τους Σαλτερή, Μπουζαλά, Σπούνερ, Μπραΐμη, Γαβαλά 1, Καλαϊτζή, Αλεξίου, Δήμου 2, Μπαρακάτ 1, Καπετανάκη 1, Ζουρίδη, Κουκουνα και Λιμαράκη. 

Μετά το πέρας των αγώνων ο προπονητής του Πανιώνιου Κώστας Δήμου τόνισε:

«Γνωρίζαμε από την αρχή τις ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που βρίσκονται ένα επίπεδο πάνω από εμάς. Προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε να αποσπάσουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αλλά γυρίζουμε στην Αθήνα γεμάτοι εμπειρίες. Όλα τα παιδιά πλέον ξέρουν τον δρόμο και την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν για ένα πιο ανταγωνιστικό επίπεδο. Μόνο καλό θα μας κάνει η συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες»

 Αξιοσημείωτα γεγονότα διαδραματίστηκαν στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας ανάμεσα στην ουγγρική Βαζούτας και την γαλλική Τουρκουά. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί και έληξε με νίκη των Μαγυάρων (7-6). Όμως οι νικητές έπαιξαν σε όλο τον αγώνα με 13 παίκτες και 1 μόνο τερματοφύλακα κάτι που αντίκειται των κανονισμών και το οποίο πέρασε απαρατήρητο.

Το γεγονός αυτό οδήγησε στην επανάληψη του παιχνιδιού αμέσως μετά τη ΛΗΞΗ του αγώνα Πανιώνιου - Μπαρτσελόνα!

Η εξέλιξη του ήταν συγκλονιστική. Η συνάντηση έληξε με 15-15 και την πρόκριση πήραν τόσο οι Ούγγροι όσο και οι Γάλλοι αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την Μπαρτσελόνα που αποκλείστηκε λόγω χειρότερης επίθεσης στην ισοβαθμία 3 ομάδων!!!

Λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια όταν φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα, αγανακτισμένοι από την εξέλιξη, προέβησαν σε ακρότητες.

Η τελική βαθμολογία: Βαζούτας 5, Τουρκουά 5 (προκρίθηκαν), Μπαρτσελόνα 5 και Πανιώνιος 0.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ