ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Δημήτρης Νέγρης

«Είχα το μετάλλιο στο μυαλό μου»

  19.07.2014 18:23       1158

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 1:00:44 κατέκτησε ο Δημήτρης Νέγρης στα 5χλμ της κατηγορίας των Παίδων, για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανοιχτής Θάλασσας, που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Ο Έλληνας αθλητής, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόνισε: «Είχα αυτό το μετάλλιο στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό και ήθελα να διακριθώ. Ήταν ο στόχος μου και ήρθε μέσα από πολύ σκληρή δουλειά, πολύ προπόνηση και βοήθεια τόσο από τον προπονητή μου Νίκο Γέμελο, όσο και από την οικογένεια μου».

Ο Δημήτρης Νέγρης θεωρεί το υψηλό επίπεδο των αγώνων βοηθητικό για την προσωπική του επιτυχία: «Το επίπεδο είναι πολύ καλό, υπάρχουν πολλοί και καλοί αθλητές. Αυτό όμως μόνο καλό είναι για μένα γιατί με βοηθά να προσπαθώ ακόμη περισσότερο. Όσο για το γεγονός, ότι κολυμπάμε σε λίμνη, σαφώς και έχει διαφορές από τη θάλασσα, αλλά προσωπικά δεν επηρεάστηκα από αυτό».

Επόμενος στόχος για το νεαρό κολυμβητή είναι το Πανελλήνιο κατηγοριών που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, αλλά και το 2ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανοιχτής θάλασσας που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου, στο Ειλάτ του Ισραήλ: «Θα κοιτάξω να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για το Παγκόσμιο Νέων. Μπροστά μας έχουμε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλασσικής κολύμβησης και θα κοιτάξω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και στις δύο διοργανώσεις».

Από την πλευρά του, ο προπονητής  του Δημήτρη Νέγρη, Νίκος Γέμελος,  σημείωσε: «Είναι ένας κολυμβητής που διαρκώς εξελίσσεται. Είναι καλός τόσο στην πισίνα όσο και στις μεγάλες αποστάσεις. Είναι μικρός ακόμα και συλλέγει εμπειρίες. Πάνω σε αυτή τη διαδικασία ήρθε το μετάλλιο. Επόμενος στόχος πέρα από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι το Παγκόσμιο Νέων στο Ισραήλ, όπου και εκεί πάμε για ότι καλύτερο, γιατί όχι και για μετάλλιο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος