ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Στ. Χαραλαμπίδου – Κότσια

«Είχαμε πολύ άγχος»

  04.06.2012 15:19       1175


Το βάπτισμα του πυρός με την Εθνική ομάδα γυναικών πήραν εκτός των άλλων κοριτσιών, η Στεφανία Χαραλαμπίδου και η Χριστίνα Κότσια, που αποτελούσαν και δύο από τις μικρότερες παίκτριες του τουρνουά.

Κατά την άφιξη της ομάδας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η Στεφανία Χαραλαμπίδου δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Ήταν μια απίστευτη εμπειρία, και ήταν πάντα όνειρό μου να παίξω με αυτές τις συμπαίκτριες. Επίσης, ήταν πολύ ωραία η στιγμή που βάλαμε το μετάλλιο στον λαιμό μας και εύχομαι να έχουμε και άλλες επιτυχίες, με αρχή το Παγκόσμιο γυναικών».

Για το πώς ένιωθε στην πισίνα και για το μέλλον της ομάδας: «Ήμουν αγχωμένη, αλλά με την στήριξη των συμπαικτριών μου, άρχισε να φεύγει το άγχος στους τελευταίους αγώνες. Όλα τα κορίτσια ήταν δίπλα μου για να με καθησυχάζουν και να μου λένε πως είμαστε ομάδα, συνεπώς ένιωσα πιο οικεία στα παιχνίδια με την  Αμερική και την Κίνα, που ήταν τα τελευταία μας. Όσον αφορά το μέλλον, είναι ευοίωνο για την Εθνική ομάδα, και πάντα θα είμαστε σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Είμαι σίγουρη πως στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας θα είμαστε εκεί. Θα αποτελούμε μια πολύ δεμένη ομάδα και θα τα καταφέρουμε. Πρώτα απ’ όλα όμως, είναι το Παγκόσμιο».

Η Κότσια

Μαζί με την Στεφανία Χαραλαμπίδου, μίλησε και η Χριστίνα Κότσια, όπως έχει αναφερθεί παραπάνω, η οποία συμβάδισε με τα λόγια της συμπαίκτριάς της αναφορικά με το άγχος και το μέλλον της ομάδας. Όμως προχώρησε ακόμη ένα βήμα στις δηλώσεις της, και αναφέρθηκε στην βοήθεια που πρέπει να δείξει η Πολιτεία σε αυτήν την ομάδα, αν και η ίδια φεύγει για την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Για την πρώτη της εμπειρία με την Εθνική Γυναικών: «Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Είχα πολύ άγχος αρχικά, γιατί φοβάσαι να παίξεις σε τόσο υψηλό επίπεδο σε τέτοια ηλικία. Αλλά μετά ξεπέρασα το άγχος μου, και με την βοήθεια των κοριτσιών. Ήθελα μετά από κάθε αγώνα, να ξέρω πως κι εγώ βοήθησα αυτήν την ομάδα να κατακτήσει αυτό το μετάλλιο».

Για το μέλλον αυτής της ομάδας: «Η ομάδα αυτή θα έχει πολύ λαμπρό μέλλον, αφού οι περισσότερες παίκτες είμαστε Νεάνιδες, αλλά και αυτές που θεωρούνται μεγάλες, είναι 20-22-25 χρόνων. Θέληση να υπάρχει, να βοηθήσει η Πολιτεία, και θα είμαστε μια ομάδα για τρεις Ολυμπιάδες, όπως είπε και ο κύριος Διαθεσόπουλος».

Για την βοήθεια που πρέπει να δείξει η Πολιτεία: «Η Πολιτεία πρέπει να είναι δίπλα στις Εθνικές ομάδες και να βάλει χρήματα σε αυτές. Δεν είναι γιατί το κάνουμε για να πλουτίσουμε, αλλά για την ηθική ικανοποίηση πως ανταμοιβόμαστε από την χώρα, για τις χαρές που τις προσφέρουμε».

Τέλος, αναφορικά με την μετακίνησή της από την Ελλάδα στις ΗΠΑ: «Μου έχουν κάνει πρόταση από το πανεπιστήμιο του Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, και θα φύγω τον Αύγουστο. Πρωταρχικός στόχος όλων των κοριτσιών είναι οι σπουδές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αφήνουμε πίσω την Εθνική. Πρέπει όμως κι εμείς να βγάλουμε λεφτά για να ζήσουμε, και από το πόλο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό πλέον».

Φωτογραφία από την άφιξη της ομάδας στο Ελ. Βενιζέλος.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος