ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Και ο Σπύρος Γιαννιώτης στον Βόλο

  11.09.2012 21:25       1441

Στον Βόλο για το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων βρίσκεται και ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης, που συγκίνησε με την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Έλληνας κολυμβητής μίλησε στην ιστοσελίδα μας και αναφέρθηκε σε αυτήν την μεγάλη διοργάνωση, καθώς επίσης ευχήθηκε τα καλύτερα στην ελληνική αποστολή.

Δίπλα του, βρέθηκε ο κύριος Γιώργος Οικονόμου, Γενικός Διευθυντής της ΜΕΤΚΑ, μεγάλου χορηγού των αγώνων, ο οποίος έκανε επίσης δηλώσεις για αυτό το σημαντικό γεγονός για την πόλη του Βόλου, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις τους.

Σπύρος Γιαννιώτης (κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας): Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τέτοιες διοργανώσεις ως χώρα, γιατί η Ελλάδα το χρειάζεται. Ειδικότερα, είναι πιο σημαντικό για πόλεις της επαρχίας όπως ο Βόλος να διοργανώνουν τέτοιους αγώνες. Σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτήν την προσπάθεια και η οικονομική βοήθεια εταιριών – χορηγών, όπως η ΜΕΤΚΑ, που δεν στηρίζει μόνο τις διοργανώσεις αυτές, αλλά και αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως είμαι κι εγώ. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα θα είναι επιτυχημένο, και αυτό φάνηκε και από την τελετή έναρξης, την οποία θεωρώ μία από τις ομορφότερες που έχω δει ποτέ μου. Θεμελιώδες για τα παιδιά είναι να χαρούν την συμμετοχή τους στους αγώνες. Μακάρι να κατακτήσουν ακόμη και το χρυσό μετάλλιο τα κορίτσια μας.

 Γιώργος Οικονόμου (Γενικός Διευθυντής ΜΕΤΚΑ): «Πέρα από τη μεγάλη εργοστασιακή τεχνική, η ΜΕΤΚΑ θεωρεί υποχρέωσή της να προωθεί και τον αθλητισμό, γι’ αυτό και η παρουσία του Σπύρου Γιαννιώτη, αλλά και η προσπάθειά μας να είμαστε αρωγοί στην διοργάνωση των αγώνων που κάνουν ο Δήμος του Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να μπορέσει να έχει επιτυχία αυτό το παγκόσμιο μίτινγκ».

Στην φωτογραφία ο Σπύρος Γιαννιώτης με τον Γιώργο Οικονόμου και στην μέση ο πρόεδρος της Κολυμβητική Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος