ΤΕΧΝΙΚΗ

Καλαϊτζογλίδης: «Συμμεριζόμαστε την απογοήτευση των αθλητών για την ακύρωση των Ευρωπαϊκών, θα στηρίξουμε τις προσπάθειές τους στο μέλλον»

  05.09.2020 14:34       711

Από χθες Παρασκευή (4/9) σας ενημερώσαμε για την ακύρωση της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών και Νέων - Νεανίδων του Λιλιάνο, με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS), λόγω covid-19.

Η απογοήτευση των αθλητών και αθλητριών μας των Εθνικών ομάδων, που είχαν ξεκινήσει προετοιμασία για τις συγκεκριμένες διοργανώσεις, ήταν έντονη, αλλά όλοι κατανόησαν την κατάσταση και τους λόγους που ελήφθη μια τέτοια απόφαση και αναμένουν πλέον καινούργια διεθνή ραντεβού στο μέλλον υπό κανονικές συνθήκες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την υπόθεση τονίζοντας:

«Είμαστε από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια το Εθνικό μας πρωτάθλημα.

Αναπροσμαρμόσαμε τα κριτήρια επιλογής αθλητών που εντάχθηκαν στις Εθνικές μας ομάδες, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών προετοιμασίας. Στις 18 Αυγούστου ανακοινώσαμε επίσημα τη συγκρότηση των Εθνικών μας ομάδων, ώστε οι αθλητές να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ ταυτόχρονα υποβάλαμε αίτηση στη ΓΓΑ προκειμένου να εγκριθεί η μετάβαση των αποστολών μας στην Ιταλία.

Εγκρίθηκε τη μετάβαση στο Λιλιάνο από τη ΓΓΑ στις 23 Αυγούστου. Τις αμέσως επόμενες ημέρες μάθαμε από τη διοργανώτρια ιταλική ομοσπονδία πως υπάρχει μικρός αριθμός συμμετοχών χωρών και αθλητών και οι σημαντικότερες δυνάμεις του αθλήματος στην Ευρώπη θα ήταν απούσες. Εμείς, όμως, περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που ελήφθη χθες και ήταν η ακύρωση των διοργανώσεων.

Αντιλαμβαναμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε την απογοήτευση των αθλητών και αθλητριών μας από μια τέτοια εξέλιξη, καθώς είχαν ξεκινήσει προετοιμασία και πάει χαμένος ο κόπος τους και συμπάσχουμε μαζί τους. Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης θα στηρίξουμε τις προσπάθειές τους στο μέλλον».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής