ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΡΟΣΤΟΚ

Καλή παρουσία Μόλβαλη στα 10 μ., στο φινάλε της διοργάνωσης

  23.02.2020 18:30       1255

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (23/2) το απόγευμα η παρουσία των Ελλήνων καταδυτών στο Γκραν Πρι καταδύσεων του Ροστόκ, με το αγώνισμα των 10 μ. από σταθερό βατήρα. Στο αγώνισμα συμμετείχαν 30 καταδύτες, ανάμεσά τους οι Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος.

Από ελληνικής πλευράς, λοιπόν, ο Νίκος Μόλβαλης είχε μια καλή εμφάνιση στον προκριματικό, όπου κατατάχθηκε 9ος με 369 βαθμούς και προκρίθηκε στους ημιτελικούς. Εκεί, στον έναν από τους δύο ημιτελικούς, είχε κάποιες καλές προσπάθειες και κατατάχθηκε 5ος με με 358 βαθμούς, αλλά δεν μπόρεσε να μπει στον τελικό (μπαίνουν οι έξι καλύτεροι, δηλαδή οι τρεις πρώτοι από κάθε τελικό).

Ο Θάνος Τσιρίκος ξεκίνησε πολύ καλά στον προκριματικό και στην τρίτη προσπάθεια, από τις έξι που είχε συνολικά, βρισκόταν στην 7η θέση. Όμως, στην προτελευταία βουτιά είχε την ατυχία να μην την εκτελέσει όπως έπρεπε κι έτσι περιορίστηκε τελικά στη 19η θέση με 319 βαθμούς (32 βαθμούς περισσότερους, πάντως, από τη βαθμολογία του στο ίδιο αγώνισμα στο Γκραν Πρι της Μαδρίτης).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος δήλωσε για τη συμμετοχή των Ελλήνων σε Μαδρίτη και Ροστόκ: "Ήταν δύο πολύ σημαντικά Γκραν Πρι στα οποία, θεωρώ, ότι τα παιδιά έκαναν πολύ καλά προγράμματα και αποκόμισαν πάρα πολλές εμπειρίες, που μαζί με τον τελευταίο αγώνα στο Κίεβο, τον ερχόμενο μήνα (11-18 Μαρτίου), θα μπορέσω να έχω την τελική εικόνα για τους αθλήτές μας που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο (test event) 18-26 Απριλίου, δηλαδή τον αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής