ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΦΗΒΩΝ

Καλημέρα με νίκη (8-5) της Εθνικής μας επί της Ρουμανίας

  01.12.2012 11:02       1156

(Pic- www.pearsephotography.com.au)

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής μας ομάδας στο 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Εφήβων που διεξάγεται στο Περθ, από σήμερα (1/12).

Επιβλήθηκε με 8-5 της Ρουμανίας,  και ουσιαστικά έθεσε τις βάσεις για την πρωτιά στον Γ’ Όμιλο, κάτι που δίνει και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας που βρέθηκε πίσω στο σκορ (2-3), ήταν άστοχη επιθετικά, απώλεσε 3 πέναλτι και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Πρώτος σκόρερ της ο Γιώργος Δερβίσης (4 γκολ), ενώ δύο (2) σημείωσε ο Μάριος Χατζηγούλας και από ένα (1) οι Κώστας Γούβης (φωτό) και Θανάσης Χρυσοσπάθης.

Για τους Ρουμάνους που πάλεψαν αρκετά το παιχνίδι, αλλά ήταν και εριστικοί (αποβλήθηκε ο τεχνικός τους Βιορέλ Ρας στο τρίτο 8λεπτο), δύο (2) γκολ πέτυχε ο Λάτζα και από ένα (1) οι Γκιόργκε, Σφάρλε, Νεάγκου.

Τα 8λεπτα: 2-2, 1-1, 2-1, 3-1

Κεχαγιάς: «Άγχος περισσότερο του κανονικού…»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας Σάκης Κεχαγιάς, μετά το παιχνίδι δήλωσε: «Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι και είχαμε λίγο περισσότερο άγχος. Παίξαμε καλά, αλλά χάσαμε εύκολες επιθέσεις και τρία πέναλτι και αυτό μας επηρέασε. Για εμάς ήταν ένας καλός αγώνας. Συνεχίζουμε».

Αύριο (2/12) η Εθνική μας έχει ρεπό. Σε άλλα παιχνίδια της πρεμιέρας είχαμε: Ουγγαρία – Καναδάς 20-6 (Α’ Όμιλος), Κολομβία – Νότια Αφρική 11-4 (Β’ Όμιλος), Τρίνιταντ & Τομπάγκο – Ιράν 9-7 (Γ’ Όμιλος), Σερβία – Περού 26-2 (Δ’ Όμιλος)

Αύριο (2/12), μπαίνει στη μάχη και η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων, στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με πρώτο αντίπαλο τη Ρωσία (Δ’ Όμιλος) στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ