ΤΕΧΝΙΚΗ / Γιάννης Καλαϊτζογλίδης

«Καλό επίπεδο γι’ αυτή την εποχή»

  15.12.2013 21:20       1011

Με καλούς χρόνους και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η ημερίδα ορίων τεχνικής κολύμβησης στη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο της Λάρισας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των αθλητών, αλλά και από τη συμμετοχή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην προβολή του αθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Αυτή η ημερίδα έγινε στο κολυμβητήριο του Αλκαζάρ στη Λάρισα, όπου συμμετείχαν 130 και πλέον αθλητές από 10 σωματεία της περιφέρειας. Υπάρχει αρκετά καλό επίπεδο για την εποχή, καθώς βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Κάποιοι δείχνουν, μάλιστα, ότι θα πρωταγωνιστήσουν, βάσει των σημερινών τους επιδόσεων. Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από τη συμμετοχή των παιδιών, όσο και από τις επιδόσεις. Μάλιστα, θα είχαμε περισσότερες συμμετοχές, αλλά πολλές ομάδες δεν κατέβηκαν στους αγώνες, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη για να φιλοξενήσει τέτοιου είδους αγώνες. Είναι λυπηρό, γιατί σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ορισμένοι αθλητές αναγκάζονται να «μετακομίσουν» σε κολυμβητήρια της περιφέρειας για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στους αγώνες, αν και η Ομοσπονδία καλύπτει ένα μέρος των εξόδων απ’ αυτούς τους αγώνες. Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση.

Η τεχνική κολύμβηση είναι ένα πολύ ωραίο και θεαματικό άθλημα, το οποίο έχει προσφέρει επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά δεν έχει βιομηχανοποιηθεί, δηλαδή δεν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα από πολυεθνικές εταιρίες, έτσι ώστε να στηριχθεί. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν υπάρχει και η ανάλογη προβολή». 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος