ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / "Εφυγε" ο Δημήτρης Κουγεβετόπουλος

Καλό ταξίδι Δημήτρη

  11.05.2019 23:43       3016

Για το μεγάλο ταξίδι προς την κατοικία των αγγέλων ξεκίνησε ο Δημήτρης Κουγεβετόπουλος. Ο πρώην διεθνής πολίστας του Εθνικού Πειραιά, με πολλές διακρίσεις σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών.

Ο Δημήτρης Κουγεβετόπουλος, σπούδασε χημικός μηχανικός και ήταν διεθνής υδατοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιά συνδέοντας το όνομά του με τη μεγάλη ομάδα του «Αυτοκράτορα» της εποχής. Είχε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1968, 1972), Παγκόσμια πρωταθλήματα (1973, 1978) και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1970, 1977), ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας υδατοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο εξωτερικό. Μετά τη θητεία του στο χώρο ως αθλητής, υπήρξε προπονητής στην ομάδα του Εθνικού και έμεινε για πάντα δίπλα στο σύλλογο.

Το 1995 στην Δουνκέρκη, οδήγησε την Εθνική μας ομάδα των Νέων, στο αργυρό μετάλλιο της διοργάνωσης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 14 Μαϊου (16.00) στην Αγία Μαρίνα Εκάλης.

Διαθεσόπουλος: "Μεγάλη απώλεια"

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την επιστροφή του από την Αγία Πετρούπολη όπου μετείχε των εργασιών του Κογκρέσου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) ως Αντιπρόεδρος της, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Το σοκ είναι μεγάλο. Ο Δημήτρης, πέρα από την ανεκτίμητη προσφορά του στην ελληνική υδατοσφαίριση, ως αθλητής και προπονητής, ήταν χαρακτήρας σπουδαίος, άνθρωπος σημαντικός, με ήθος. Η απώλεια του είναι μεγάλη. Καλό του ταξίδι".

 Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.