ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Καλό ταξίδι Κατερίνα μας

  13.09.2021 10:59       3312

Τη βαθιά θλίψη και οδύνη για το χαμό της Κατερίνας Σαραντοπούλου, σε ηλικία μόλις 47 ετών, εκφράζουν ο Πρόεδρος Κυριάκος Γιαννόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ της ΚΟΕ, απευθύνοντας ταυτόχρονα τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η Κατερίνα, επίλεκτο μέλος των Εθνικών μας Ομάδων Κολύμβησης για περισσότερο από 10 χρόνια (1988-1999), έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, με τον οποίο πάλεψε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος και όρεξη για ζωή, για σχεδόν 4 χρόνια.

Με την αποχώρηση της από την ενεργό δράση, αρχικά ως κολυμβήτρια του Πανιωνίου και στη συνέχεια του ΑΝΟ Γλυφάδας, συνέχισε να ασχολείται με την κολύμβηση σε επίπεδο Masters (από το 2016 στον Ολυμπιακό) και δραστηριοποιήθηκε σε εταιρείες παραγωγής διαφημιστικών ταινιών.

Το 1997 μετείχε στην ομάδα του σκηνοθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, τόσο στην Τελετή Έναρξης, όσο και στην Τελετή Λήξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που έγινε στην Αθήνα.

Μετά από σχετικές σπουδές στο Μάντσεστερ στο καλλιτεχνικό μακιγιάζ, συνεργάστηκε σε παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και απέκτησε δικιά της επιχείρηση στη Νέα Σμύρνη.

Τον περασμένο Μάρτη, με θάρρος, δύναμη ψυχής και γνώση, μετείχε σχετικής συζήτησης σε εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με θέμα «Γυναίκα, καρκίνος και άθληση».

Η κηδεία της Κατερίνας, που αφήνει πίσω της την 22χρονη κόρη της Ηλιάνα, θα γίνει την Τρίτη (14/9) και ώρα 11.00 στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Αιωνία της η μνήμη.

Καλό ταξίδι Κατερίνα μας!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ