ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / 15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΦΩΚΑΪΔΗΣ

«Καλός πλοηγός ο Σπύρος …»

  25.07.2013 18:40       928

ΦΩΤΟ: Στο βάθρο των νικητών, αριστερά οι Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλλυ Αραούζου και Αντώνης Φωκαϊδης

Βαρκελώνη : Αποστολή ΠΣΑΤ Μ. Τσίλκος.

O Αντώνης Φωκαίδης, μέλος της ελληνικής τριάδας στο Ομαδικό των 5χλμ, στις δηλώσεις του μετά τον τερματισμό και το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική μας, χαρακτήρισε καλό πλοηγό τον Σπύρο Γιαννιώτη : "Ξεκινήσαμε πολύ καλά και πήγαμε γρήγορα τα πρώτα χιλιόμετρα, αλλά με την καλή συνεργασία που έχουμε ως ομάδα, -αφού άλλωστε γυμναζόμαστε με τον ίδιο προπονητή, τον κ. Νίκο Γέμελο, στον οποίο αφιερώνουμε την επιτυχία- τα πήγαμε καλά ως το τέλος και πήραμε το ασημένιο μετάλλιο. Άλλωστε είχαμε καλό ....πλοηγό, τον Σπύρο. Είμαι πολύ χαρούμενος για το πρώτο μου μετάλλιο σε Παγκόσμιο και το αφιερώνω εξίσου στους γονείς μου και σο προπονητή μου, που μας στηρίζουν, αλλά και στους φίλους μου. Θα δοκιμάσω κι εγώ τις δυνάμεις μου στο 25αρι κι ότι βγει...".

Ελληνικά πανηγύρια

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στην ανοιχτή θάλασσα, πανηγυρίστηκε δεόντως από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, καθώς βρέθηκαν στο πλευρό του Νίκου Γέμελου, τόσο οι προπονήτριες της συγχρονισμένης Ναταλία Τσερνέτσκα και Ελένη Κουγιά, όπως και οι τεχνικοί του πόλο γυναικών Γιώργος Μορφέσης και Στέφανος Λέανδρος, μαζί με την Αλεξάνδρα Ασημάκη και την Άλκηστη Αβραμίδου .

"Ήρθαμε για να χαρούμε τις επιτυχίες των παιδιών, γιατί είναι σπουδαίοι αθλητές και το αξίζουν", είπαν με ένα στόμα οι δυο διεθνείς μας πολίστριες, που  πρόλαβαν κι απόλαυσαν την απονομή του μεταλλίου στα παιδιά της ανοιχτής θάλασσας, όπως και ο γιατρός της αποστολής Γιώργος Μαρίνος, με τον αρχηγό αποστολής του πόλο Δημήτρη Γιακουμάτο.

  Μάλιστα ο γιατρός θα έχει δουλειά και στην συνέχεια με την Μαριάννα Λυμπερτα, η οποία πονάει ακόμη στο στήθος από το χτύπημα που δέχθηκε μέσα στον αγώνα τω 10 χιλιομέτρων και θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί οριστικά τι έχει, έξω και πέρα από την αρχικά διαγνωσθείσα κάκωση, όπως είχαν πει οι υπεύθυνοι γιατροί του νοσοκομείου, με το οποίο είναι συμβεβλημένοι οι διοργανωτές των αγώνων της Βαρκελώνης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ