ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Χρήστος Αφρουδάκης

Καλύτερα με Καναδά

  06.04.2012 11:26       904

 Με τον πλέον θετικό τρόπο η εθνική ολοκλήρωσε την παρουσία της στους ομίλους του προολυμπιακού τουρνουά μετά το επιβλητικό 14-5 επί της Ολλανδίας. Πλέον, οι διεθνείς ετοιμάζονται για το κρίσιμο παιχνίδι των προημιτελικών με τον Καναδά, στο οποίο θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

 Για την πορεία της εθνικής μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Χρήστος Αφρουδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο επόμενο παιχνίδι του αντιπροσοπευτικού συγκροτήματος:

 «Προτιμώ τον Καναδά από την Ισπανία. Είναι σίγουρα υποδεέστερη ομάδα και ακόμα κι αν παίζουν στην έδρα τους δεν αποτελεί φόβητρο. Με την Ισπανία το παιχνίδι θα ήταν ντέρμπυ».

 Για την παρουσία μας στον όμιλο τόνισε: «Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τους Ρουμάνους στο οποίο αξίζαμε έστω την ισοπαλία, στα υπόλοιπα δείξαμε τον πραγματικό μας εαυτό. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει μία καλύτερη θέση, δηλαδή να τερματίζαμε στη 2η. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ένα προολυμπιακό τουρνουά κρύβει πολλές εκπλήξεις και υπάρχει άγχος στους αθλητές και τις ομάδες».

Για τις νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια σχολίασε: «Προφανώς η Ολλανδία είναι μία σχετικά πιο εύκολη και αδύναμη αντίπαλος και αφού εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή, δεν τους αφήσαμε πολλά περιθώρια αντίδρασης. Επίσης, με τους Γερμανούς κάναμε ιδανικό παιχνίδι στον επιθετικό τομέα, όχι όμως και στην άμυνα που θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα και να μην δεχθούμε 9 γκολ. Βέβαια έχοντας πολύ καλή απόδοση με το Μαυροβούνιο, το οποίο είναι κορυφαία ομάδα, είδαμε την ποιότητα που έχουμε και αυτό ήταν και το κλειδί με τους Γερμανούς».

Για τα οφέλη της εθνικής από τους συνεχόμενους αγώνες: «Κάθε παιχνίδι είναι ένα όφελος και εάν όλα πάνε καλά και πάρουμε την πρόκριση θα δώσουμε και κάποια φιλικά πριν την Ολυμπιάδα ώστε να δέσουμε σαν ομάδα. Αρκεί βέβαια να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι και να σφραγίσουμε την πρόκριση».

Για την κατάστασή του ύστερα και τη καθυστερημένη άφιξή του στο Έντμοντον λόγω γαστρεντερίτιδας είπε: «Πρόλαβα ευτυχώς και συνήλθα από την αρχή του τουρνουά και πλέον βρίσκομαι κανονικά σε αγωνιστικούς ρυθμούς».

 Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος