ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Καλύτερα να έχουμε δύσκολο όμιλο

  03.05.2012 15:32       980

Από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται για την κλήρωση για τους αγώνες υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρός της κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Μάλιστα ο κύριος Διαθεσόπουλος θα παρακολουθήσει και τα εγκαίνια Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου, που γίνονται σήμερα με την έναρξη του test event, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι εθνικές ομάδες γυναικών των ΗΠΑ, της  Αυστραλίας, της Ουγγαρίας και της Μ. Βρετανίας

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Διαθεσόπουλου:

Για την κλήρωση της Εθνικής: «Είναι μια διαδικασία από την οποία δεν μπορούμε να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα. Είναι γνωστό ότι η εθνική ομάδα πρέπει να πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και να ξεπεράσει τον εαυτό της για να μπορέσει να φτάσει στην διάκριση. Όμως σύμφωνα και με την εμπειρία που έχω αποκομίσει τόσα χρόνια, καλύτερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πέσει σε έναν δύσκολο όμιλο, για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι σπουδαίο στους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Θα είναι πολύ διαφορετικό αν πέσει σε μεγαθήρια της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, μετά το πέρας των ομίλων.» και συνέχισε λέγοντας «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.  Θα αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως η Ουγγαρία, η Κροατία, Σερβία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, το Μαυροβούνιο. Αυτές οι ομάδες δεν είναι απλησίαστες, όμως είναι τεράστιες ομάδες σε αξία και υποδομές. Πιστεύω πως υπάρχει ταλέντο στην ομάδα μας, αλλά επαναλαμβάνω πως πρέπει να κάνουμε την αγωνιστική υπέρβαση, κάνοντας σκληρή δουλειά».

Για την αντιμετώπιση, αναφορικά με την Εθνική Γυναικών: «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, η συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου, ως πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σε σχέση με την απουσία της Εθνικής ομάδας των γυναικών. Όλοι μου έλεγαν πως αυτή η ομάδα έπρεπε να βρίσκεται στο Λονδίνο το καλοκαίρι, και επίσης πως ήταν ικανή για να κατακτήσει ένα μετάλλιο».

Για την ολοκαίνουρια πισίνα: «Πραγματικά είναι μια πισίνα που λάμπει από την χλιδή και την ομορφιά. Αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι πως έχει μόνο 3.500 θέσεις, οι οποίες είναι λίγες για τους αγώνες υδατοσφαίρισης, σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν».

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19:15 ώρα Ελλάδας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος