ΤΕΧΝΙΚΗ / Αχιλλέας Δημαρίδης

«Καμία προσπάθεια από πλευράς πολιτείας»

  14.01.2013 13:15       1281

Με τον αθλητή του τμήματος Τεχνικής κολύμβησης του ΝΟ Βουλιαγμένης, Αχιλλέα Δημαρίδη, μιλήσαμε στην ημερίδα ορίων, που πραγματοποιήθηκε χθες στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά. Το 32χρονο «δελφίνι» του ΝΟΒ, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ήταν μια ημερίδα πρόκρισης ορίων ουσιαστικά, για το πανελλήνιο ΟΠΕΝ που έχουμε το Μάιο. Είναι πάντα ένα σημαντικό τεστ, για να βλέπουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Βέβαια, τώρα είναι μια περίοδος προετοιμασίας, οπότε τα πόδια είναι λίγο πιο βαριά, απ’ ότι στην κανονική αγωνιστική περίοδο, αλλά θα δούμε σε τι επίπεδο είμαστε, για να βελτιωθούμε για τους αγώνες του χειμερινού πρωταθλήματος που θα γίνουν το Μάρτιο».

Ο ίδιος, συνέχισε αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό υγρό στίβο και στα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον:

«Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι υπάρχει προσπάθεια και καλή θέληση από την Ομοσπονδία και από τα σωματεία, δυστυχώς όμως, όπως όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνία, δεν υπάρχει από το κράτος. Από κει και πέρα, οι αθλητές πάντα προσπαθούν και βλέπουμε ότι, ενώ είμαστε σε μια περίοδο που και οι ίδιοι αλλά και οι γονείς τους, γιατί είναι και ένα σχετικά ακριβό άθλημα το δικό μας, δυσκολεύονται οικονομικά, υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή. Βέβαια, τα προβλήματα είναι δεδομένα, με τα κολυμβητήρια που κλείνουν, τις κακές συνθήκες προπόνησης και το γεγονός ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε σε αποστολές στο εξωτερικό με την ομάδα. Παρόλα αυτά όλοι είναι εδώ και προσπαθούν. Εγώ θέλω να αισθάνομαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η θέληση, σε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου, αλλά δυστυχώς μόνο από την ατομική προσπάθεια και όχι της πολιτείας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος