ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

Αλεξία Καμμένου: «Ευχαριστημένη από την εμφάνισή μας»

  31.07.2024 22:43       2404

«Ήταν θέμα εμπειρίας…» Η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών πάλεψε κόντρα στην Ισπανία, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει τη δεύτερη ήττα της (10-8) στον Β΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά.

Η Ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, επισήμανε πως το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δήλωσε ικανοποιημένη από την εμφάνιση των διεθνών μας. Παράλληλα, υποστήριξε πως ο στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι η νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια (σ.σ. Ιταλία και Γαλλία), ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

«Ήταν καθαρά θέμα εμπειρίας και διαχείρισης στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Παίζαμε με την αργυρή ολυμπιονίκη, με μια ομάδα που πριν από δύο ημέρες κέρδισε τις ΗΠΑ. Είμαι ευχαριστημένη από τα κορίτσια. Η βελτίωση της ομάδας είναι τεράστια. Ξέρω πως σε κάθε παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτερες κι αυτό έχει σημασία γιατί τα σημαντικά παιχνίδια είναι μπροστά μας ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια θέση στην τετράδα του ομίλου μας κι από εκεί και πέρα στα χιαστί να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμες μπορούμε» είπε για να προσθέσει:

«Κρατάω ορισμένα καλά στοιχεία από το παιχνίδι με την Ισπανία. Κάναμε ελάχιστα λάθη, αλλά όταν ξεφύγαμε από το πλάνο μας δώσαμε την ευκαιρία σε αυτή την μεγάλη ομάδα να τα εκμεταλλευτεί και να πάρει προβάδισμα στο σκορ».

 Επίσης, τόνισε πως «Κοιτάζω πρώτα τα λάθη που γίνονται στην άμυνα. Δεν έπρεπε να δεχθούμε κάποια γκολ και να λειτουργήσουμε καλύτερα, βάσει του πλάνου μας», ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ιωάννα Σταματοπούλου... «πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση».

Όσο για την επίθεση… «είναι λογικό να μην μπαίνουν όλα τα τέρματα. Πάντως, πετύχαμε ωραία γκολ και κερδίσαμε αποβολές. Θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα με δύο σουτ παραπάνω, αλλά επιμένω πως πρέπει να διορθώσουμε την άμυνά μας».

Όσον αφορά την κατάσταση στον Β΄όμιλο και μετά την νίκη της Γαλλίας επί της Ιταλίας, η Αλεξία Καμμένου τόνισε: «Ούτε το σκεφτόμαστε, ούτε υπάρχει στο μυαλό μας. Μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε τα επόμενα δύο ματς που έχουμε μπροστά μας για να προκριθούμε. Τίποτε άλλο. Κοιτάζουμε μόνο τα δικά μας αποτελέσματα».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ