ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (Κ17)

Καμμένου - Καραγιάννη: «Θετικά συμπεράσματα»

  13.08.2021 16:48       1073

Στην κορύφωση της προετοιμασίας της εν όψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στο Σίμπενικ της Κροατίας, 21-29 Αυγούστου, βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων (Κ17).

Οι προπονήσεις συνεχίζονται στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά υπό τις οδηγίες των ομοσπονδιακών προπονητριών Αλεξίας Καμμένου και Ευτυχίας Καραγιάννη, ενώ υπήρξαν και κοινές προετοιμασίες με τις αντίστοιχες ομάδες των ΗΠΑ και Γερμανίας, που βρέθηκαν στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες. Η αποστολή θα αναχωρήσει για το Σίμπενικ στις 19 Αυγούστου.

Εκ μέρους των δύο ομοσπονδιακών τεχνικών, η Αλεξία Καμμένου, στις δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ, μιλάει για την πορεία την προετοιμασίας, τα θετικά συμπεράσματα που συνάγονται και το δύσκολο της αποστολής στο Ευρωπαϊκό. Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

"Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο προετοιμασίας που περιλαμβάνει όλο το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο, αφού εκτός από τις Νεάνιδες γίνεται παράλληλα και η προετοιμασία των Νέων Γυναικών για τη δική τους διοργάνωση που είναι αργότερα (με τη συνεργασία της Αγγελικής Γερόλυμου).

Έχει γίνει το πρώτο ξεκαθάρισμα με τις επιλογές των κοριτσιών κι έχουμε πλέον 20άδα, μέχρι την τελική επιλογής της 15άδας που θα πάει στο Σίμπενικ. Κάναμε πολύ δυνατές κοινές προετοιμασίες με τέσσερις ηλικιακές ομάδες των ΗΠΑ και της Γερμανίας, που βρέθηκαν εδώ. Τα πρώτα συμπεράσματα είναι πολύ θετικά. Τα παιδιά δείχνουν θέληση και όρεξη για δουλειά και έχουν καλά στοιχεία. Με τον φόβο του covid-19, ελπίζουμε και προσπαθούμε να μένουμε υγιείς. Ξέρουμε ότι το χρονικό διάστημα είναι λίγο μέχρι τους αγώνες του Ευρωπαϊκού και προσπαθούμε να στοχεύσουμε εκεί που πρέπει για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει.

Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο, όπου υπάρχει η Ολλανδία με την οποία θα παίξουμε την πρωτιά. Από κει και πέρα προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες για τους άλλους μεγάλους αντιπάλους, καθώς δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα -αλλά ούτε και αυτοί για μας-, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν το προηγούμενο διάστημα (σ.σ. εξαιτίας του covid-19) και δεν έγιναν πέρυσι τα πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια. Οπότε πάμε και λίγο στα τυφλά, αλλά θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα".

Δείτε τον Όμιλο της Ελλάδας και το πλήρες πρόγραμμα στο Ευρωπαϊκό ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής