ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ / ΝΤΟΧΑ

Καταιγιστική στην πρεμιέρα η Εθνική, «βύθισε» 24-6 την Κίνα (pics)

  05.02.2024 10:44       4485

Επίδειξη δύναμης από την Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών, που ήταν καταιγιστική στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Ντόχα απέναντι στην Κίνα και τη “βύθισε” με το εμφατικό 24-6. Έτσι, με την εντυπωσιακή της εκκίνηση, η ασημένια Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υπόσχεται πολλά και για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η Ελλάδα ήταν σχεδόν άριστη σε όλους τους τομείς, σε άμυνα και επίθεση και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους. Μπήκε στην αναμέτρηση κουβαλώντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί απέναντι στην Κίνα και δεν είχε πρόβλημα να τον υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δείχνοντας τη μεγάλη δυναμική της από το πρώτο οκτάλεπτο. Οι Σκουμπάκης και Βλαχόπουλος πέτυχαν τα δύο πρώτα γκολ της, με τους Κινέζους να αξιοποιούν μία φορά τον παικτη παραπάνω, αλλά συνολικά να δυσκολεύονται αφάνταστα απέναντι στην άμυνα των παικτών του Βλάχου, που από την πλευρά τους βρήκαν άλλα δύο γκολ με τον Νικολαΐδη και έκλεισαν το οκτάλεπτο με συν 3 (4-1).

Η συνέχεια βρήκε την γαλανόλευκη να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή και να επιβάλλει πλήρως την κυριαρχία της, απέναντι σε μία Κίνα που είχε χάσει τα αυγά και τα καλάθια και στις δύο πλευρές της πισίνας. Στην άμυνα οι Έλληνες διεθνείς επέτρεψαν ελάχιστα σουτ προς την εστία του Ζερδεβά (όταν χρειάστηκε, ήταν θετικότατος) ενώ στην επίθεση έκαναν πάρτι, με τον ρυθμό να είναι καταιγιστικός και να πετυχαίνουν το ένα γκολ μετά το άλλο (6-0 το σκορ στη δεύτερη περίοδο), για να φτάσουν στο 10-1 στα μισά του αγώνα.

Παρά τη μεγάλη διαφορά που εξασφάλισε από νωρίς, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δεν χαλάρωσε, τουναντίον έδειξε πολύ μεγάλη διάθεση στην άμυνα και ζήλο στην επίθεση, για να σκοράρει επτά φορές στην τρίτη περίοδο και να δεχτεί μόλις τρία γκολ, εκτοξεύοντας το σκορ στο 17-4.

Ακόμα και έτσι, με τη διαφορά να έχει εκτοξευτεί και την υπόθεση νίκη να έχει κριθεί από νωρίς, η δευτεραθλήτρια κόσμου δεν σταμάτησε, συνέχισε να πιέζει την αντίπαλό της στην άμυνα και να ψάχνει με συγκέντρωση και συνέπεια το γκολ σε κάθε επίθεση, για να κάνει περίπατο και στην τέταρτη περίοδο όπου επιβλήθηκε με 7-2 επιμέρους σκορ και να πανηγυρίζει στο φινάλε ένα άνετο 24-6.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης, ενώ κορυφαίος σκόρερ της ήταν ο Ντίνος Γενηδουνιάς (5 γκολ).

Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

ΚΙΝΑ – ΕΛΛΑΔΑ 6-24

Οκτάλεπτα: 1-4, 0-6, 3-7, 2-7.

ΚΙΝΑ (Ίβαν Άσιτς): Γου, Ζου, Τσου 1, Πενγκ, Ζανγκ 2, Τ., Σίε 1, Ζ. Τσεν 1, Ρ. Τσεν 1, Λιου, Ζανγκ Σ., Σεν, Λιανγκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης 3, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης 3, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 1.

Ο δεύτερος αγώνας για την Εθνική στον Β' Όμιλο του Παγκοσμίου είναι την Τετάρτη (7/2) στις 9:30 κόντρα στη Βραζιλία.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής