ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Κατάμεστες οι εξέδρες στα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ - Ρεκόρ 16 ετών κατέρριψε η Καραγιαννάκη στα 50μ πρόσθιο (pics)

  12.07.2025 22:09       2054

Κατάμεστες οι εξέδρες στα δυο κολυμβητήρια στο ΟΑΚΑ που φιλοξενούν τη τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης κατηγοριών 2025 (ΠΠ-ΠΚ, Π-Κ, Ε-Ν).

Τόσο το ανοικτό κολυμβητήριο Ρ5 όπου διεξάγονται προκριματικές σειρές όσο και το κλειστό κολυμβητήριο Ρ1 που γίνονται προκριματικοί αλλά και οι τελικοί, είναι γεμάτα κόσμο. Έντονος ο συναγωνισμός μέσα στην πισίνα, αλλά και το κλίμα που μεταφέρεται από τις εξέδρες είναι εντυπωσιακό.

Ο Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας (Ολυμπιακός)  κολύμπησε 50μ πρόσθιο και έκανε 28.10. Στις νεάνιδες επικράτησε η Κων/να-Ανδριάννα Γκόβαρη (Α.Ο.ΩΚΕΑΝΟΣ) με 32.42. Στις κορασίδες η Σοφία Καραγιαννάκη (Κ.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ) με 32.17 σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο είχε η Μαρία-Γεωργία Μιχαλάκα με 32.26 από το 2009. Στα 100μ πεταλούδα κορασίδων, η Νεφέλη Μπιλανάκου (ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο.) νίκησε με 1:01.27

Στα 100μ πεταλούδα παίδων ο Γιώργος Κάλανδρος  (Α.Ο.ΩΚΕΑΝΟΣ) έκανε 54.78 και στους έφηβους ο Ιάσονας Ρούτουλας (Σ.Κ.ΡΟΗ) 53.99, στα 50μ ύπτιο επικράτησε η Ερατώ Πιτσιτάκη (Ν.Ο.ΧΑΝΙΩΝ) με 29.85, στους παίδες ο Νίκος Παπαθεοδώρου (ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.) με 25.85 και στους έφηβους ο Δημήτρης Παπαδόπουλος  (Κ.Ο.ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΛΙΣΙΩΝ) με 27.12.

Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων/κορασίδων σημειώθηκε σε ομαδικό αγώνισμα, καθώς ο Α.Ο.Ωκεανός τερμάτισε σε 4:05.58 στην 4χ1000μ μικτή mixed. Το προηγούμενο ήταν του ΑΣΚ Ντερή από το 2023 με επίδοση 4:05.66.

Απονομές έκαναν, η Γ΄Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Αλεξία Μαρίνη και το μέλος του Δ.Σ., Στέφανος Αυγουλέας.

Αύριο Κυριακή το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 08:30, 15:0, 18:15.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΕ TV.

Στο χώρο των φωτογραφιών, παρατίθεται το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα της διοργάνωσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ