ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ

Καταστροφή

  25.11.2020 12:16       4080

Ο Παναγιώτης Βελέντζας ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ την προετοιμασία των επιλέκτων αθλητών του για το 2021. Αθλητές του είναι τα αδέλφια Απόστολος και Γιάννης Χρήστου.

«Η προετοιμασία μας ξεκίνησε στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου. Ξεκινάμε την προπαρασκευή μας ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που εύχομαι να πραγματοποιηθούν το 2021».

Ο πολύπειρος προπονητής σε κλασικής κολύμβησης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό και τις συνέπειες στα ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία υπηρετούν τον χώρο. Η δεύτερη καραντίνα θα είναι καταστροφική για το χώρο υποστηρίζει ο κύριος Βελέντζας.

«Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί για δεύτερη φορά στην κολύμβηση με την καραντίνα πιστεύω ότι για τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι καταστροφή. Δεν είναι μόνο ο ένας και παραπάνω μήνας που ζούμε τώρα, είναι αυτό που κουβαλάμε από την προηγούμενη σεζόν όπου κλείσαμε για τρεις ολόκληρους μήνες. Όλο αυτό το διάστημα χάθηκαν μικρά παιδιά από τις ακαδημίες των ομάδων. Τα έσοδα όλων των συλλόγων προέρχονται από εκεί. Είναι δύσκολο να μπορέσουμε να μαζέψουμε εκ νέου τον κόσμο αυτόν που έχει φύγει και αυτόν που θα ήθελε να έρθει. Για τα μεγαλύτερα παιδιά και ειδικά αυτά που προετοιμάζονται για πανευρωπαϊκούς αγώνες ανδρών - γυναικών και εφήβων - νεανίδων η καραντίνα συνιστά πισωγύρισμα. Για δεύτερη φορά κανείς δεν σκέφτεται την ψυχολογία αυτών των παιδιών και πως θα μπορέσουν να κάνουν πάλι ένα καινούργιο ξεκίνημα. Βέβαια θα μπορούσε κάποιος να πει ότι «εδώ πεθαίνει κόσμος κι εσείς μιλάτε γι’ αυτό;». Η απάντησή μου είναι ότι ο αθλητισμός είναι μέρος της κοινωνικής μας ζωής, είναι βίωμά μας και είναι προτιμότερο να έχουμε ελεγχόμενη άθληση πάρα ο καθένας να κάνει ότι θέλει. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να είναι ανοιχτοί χώροι άθλησης, ανοικτά δημοτικά στάδια για όλους και όχι ανοιχτά κολυμβητήρια. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε σαν υγρός στίβος, Ομοσπονδία, σωματεία, προπονητές, αθλητές, γονείς, να διοργανώσουμε και να λειτουργήσουμε με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα τα οποία δίνονται. Το αποδείξαμε αυτό το καλοκαίρι που διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία από την Ομοσπονδία μας τα πανελλήνια πρωταθλήματα με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα».

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ελλοχεύει σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή είναι οι πιθανοί σοβαροί τραυματισμοί των πρωταθλητών.

«Όσον αφορά τους αθλητές μου προσπαθούν, με τις οδηγίες τις δικές μου και του γυμναστή, να κρατηθούν σε μια καλή κατάσταση όσον αφορά την αερόβια ικανότητα αλλά και να μη χάσουν μυικό όγκο και μυικό τόνο με συγκεκριμένες ασκήσεις τις οποίες προσπαθούμε να τις κάνουν με ασφάλεια έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών. Ο μεγαλύτερός μου φόβος αυτή τη στιγμή είναι ένας πιθανός τραυματισμός ο όποιος θα μας γυρίσει πίσω».

Ο Παναγιώτης Βελέντζας εκφράζεται και για την παρουσία του Απόστολου Χρήστου στην διοργάνωση του international swimming league που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στην Βουδαπέστη.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση που είχε στους συγκεκριμένους αγώνες όπου βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 100 ελεύθερο αρκετές φορές, πέτυχε πολύ καλή επίδοση στα 100 ύπτιο, κοντά στο ατομικό του ρεκόρ και γενικά η εμπειρία που αποκομίσαμε από το συγκεκριμένο γεγονός ήταν πολύ μεγάλη και με θετικό πρόσημο που πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει πολύ στους επόμενους μεγάλους στόχους μας, την Ολυμπιάδα και τους Ευρωπαικούς αγώνες».

Γρσφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ