ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κάθε εμπόδιο σε καλό...

  30.03.2020 10:20       679

 Ολοκληρώνουμε σήμερα τον κύκλο των τοποθετήσεων των αθλητριών της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης για την απόφαση μεταθέσεις των ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 και την αντιμετώπιση από την ελληνική κοινωνία της πανδημίας.

Κυρίαρχη τοποθέτηση όλων των αθλητριών είναι η πίστη της κατάλληλης προπαρασκευής για την πρόκριση τους επόμενους μήνες στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, αλλά και η ελπίδα ότι η ελληνική κοινωνία θα ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και θα ξεπεράσει το πρόβλημα της πανδημίας χωρίς μεγάλες απώλειες. Κάθε εμπόδιο είναι για καλό!

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΚΑΘΑΡΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ):

«Η απόφαση για την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν επιβαλλόμενη και αναπόφευκτη. Οι καταστάσεις που βιώνουμε αυτό το διάστημα όλοι μας είναι πρωτόγνωρες. Γι’ αυτό, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες και να μένουμε σπίτι. Σίγουρα η απόφαση για την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν ευνοεί εμάς τους αθλητές, αλλά θα πρέπει να σκεπτόμαστε ότι όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και δεν πρέπει να μας επηρεάζει αρνητικά το γεγονός. Υπάρχουν πολλά πράγματα που εμείς οι αθλητές μπορούμε να κάνουμε από το σπίτι. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε γυμναστική, ευλυγισία και να εφαρμόζουμε προγράμματα «στεγνής» προπόνησης. Αυτό που τόσα χρόνια μας έχει μάθει ο πρωταθλητισμός είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε και πάντα να παλεύουμε. Κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Εύχομαι αυτή η κρίση να ξεπεραστεί γρήγορα και να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς μας. Να είμαστε γεροί και δυνατοί έτσι ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τον κυρίαρχο στόχο μας που δεν είναι άλλος από την πρόκριση και την συμμετοχή μας στους ολυμπιακούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο το 2021» 

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΡΑΜΕΣΙΟΥ (ΣΚΑΘΑΡΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ):

«Κρίνω αυτή την απόφαση της μεταφοράς των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021 θετικά, καθώς πάνω από όλα προέχει η υγεία μας. Αν διεξάγονταν οι αγώνες φέτος θα έβαζαν σε κίνδυνο χιλιάδες κόσμο (αθλητές ,εθελοντές ,φιλάθλους). Αυτό σημαίνει πως θα συνεχίσουμε φέτος την σκληρή μας δουλειά και δεν επαναπαυόμαστε. Πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε τα μέτρα και να μένουμε σπίτι για να τελειώσει αυτή η πανδημία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Συστήνω σε όλο τον κόσμο να μην χάσει την ψυχραιμία του, και να μην το βάλει κάτω. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε .Μενουμε σπίτι».

ΒΙΟΛΕΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΗ (ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ):

«Πιστεύω ότι η απόφαση ήταν αναμενόμενη. Η ΔΟΕ θα άλλαζε την ημερομηνία διεξαγωγής των Ολυμπιακών. Το σημαντικότερο και κύριο θέμα για να μπορούμε να αθληθούμε σωστά είναι η υγεία μας και οι μέρες που έχουμε διανύσει και θα διανύσουμε στην συνέχεια είναι πολύ κρίσιμες και παράλληλα στενάχωρες. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκροτημένοι και υπεύθυνοι σε όλο αυτό. Μετά την απόφαση υπήρξε μια ανακούφιση. Όμως δεν πρόκειται να επαναπαυτούμε. Θα υπάρξει ακόμα πιο σκληρη δουλειά μέχρι τον τελικό μας στόχο που είναι η Ολυμπιάδα το 2021. Όσο αναφορά την ελληνική κοινωνία έχω να αναφέρω ότι θα πρέπει να τηρήσουμε κατα γράμμα ότι έχουν πει οι ειδικοί και να μην τους αγνοούμε, ώστε να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η πανδημία. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές, όλα τα σώματα ασφαλείας της χώρας που μάχονται στην πρώτη γραμμή. Αυτό που θα μπορούσα να συστήσω σε φίλους, συναθλήτες και συγγενείς είναι υπομονή, ψυχραιμία και να ακόλουθουν πίστα τις οδηγίες των ειδικών ώστε να επανέλθουμε όσο πιο γρήγορα στην πρότερη κανονική ζωή μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ