ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Καθηγητής στη Σχολή Διαιτησίας της LEN ο Νίκος Σταυρόπουλος

  03.04.2015 22:22       925

ΦΩΤΟ 1: Ο Νίκος Σταυρόπουλος με τον Ελβετό Ζακ Ρασίν και τη Ναταλία Μαρκοπούλου που παίρνει το δίπλωμά της

Για μία ακόμη φορά η ελληνική διαιτησία αποδεικνύει ότι διαθέτει ανθρώπους ικανούς να εκπροσωπούν τη χώρα μας σε σπουδαία γεγονότα της υδατοσφαίρισης και σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος, διεθνής διαιτητής και διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με σπουδαία διεθνή καριέρα στα κολυμβητήρια (Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα) αλλά και στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, ήταν επίσημος καθηγητής (WPC) στη Σχολή Νέων Διεθνών Διαιτητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) που ξεκίνησε τα μαθήματα στην Όστια της Ρώμης, για την πρώτη φάση, 27-29 Απριλίου 2015.

Ο Σταυρόπουλος δίδαξε στους διαιτητές, που επιθυμούν να γίνουν διεθνείς, όλο το θεωρητικό κομμάτι. Ιδιαίτερα, οι διαλέξεις του εξειδικεύτηκαν στην ψυχολογία, στην προσωπικότητα, στη συμπεριφορά, στη συναισθηματική νοημοσύνη και στην προσωπική εξέλιξη των διαιτητών, ένα ιδιαίτερα χρήσιμο θέμα που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δίνει μεγάλη σημασία για την καλύτερη εκπαιδευτική διαδικασία τους.

Τα μαθήματα παρακολούθησαν 21 διαιτητές από όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους και τρεις Έλληνες διαιτητές που είναι υποψήφιοι να πάρουν το επίσημο σήμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Πρόκειται για τη Μαρία Δασκαλοπούλου, τον Γιώργο Θωμά και τη Ναταλία Μαρκοπούλου (για πρώτη φορά δύο γυναίκες) που βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της Όστια για να περάσουν το πρώτο στάδιο των μαθημάτων. Στο τέλος του κύκλου θα γίνουν επήσμες εξετάσεις όπου περιλαμβάνονται συμμετοχές σε τουρνουά της LEN όπου και θα αποφασιστεί ποιοι έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν διεθνείς.

ΦΩΤΟ 2, 3: Με τους άλλους δύο Έλληνες διαιτητές Μαρία Δασκαλοπούλου και Γιώργο Θωμά

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής