ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κατίνκα Χόζου: «Να φέρω περισσότερους νέους ανθρώπους στην κολύμβηση»

  08.02.2019 13:20       837

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (9/2), στο Δημαρχείο Καβάλας, η συνέντευξη Τύπου του Διεθνούς Κολυμβητικού Μίτινγκ «Απόστολος Παύλος 2019», όπου παρευρέθηκε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Κατίνκα Χόζου.

Η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια από την Ουγγαρία, Κατίνκα Χόζου, δήλωσε τα εξής: «Η πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα ήταν το 2004, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι για ακόμη μία φορά στη χώρα σας και ευχαριστώ το Δήμο για τη φιλοξενία του. Είδα πολύ λίγα πράγματα από την Καβάλα, όμως ενθουσιάστηκα από την ομορφιά της. Η διαμονή είναι καταπληκτική. Δοκίμασα τις παραδοσιακές νοστημιές της Ελλάδας. Νιώθω μεγάλη χαρά που θα συναντήσω τους κολυμβητές της Καβάλας και όλης της Ελλάδας. Θα συνεχίσω με περισσότερη δύναμη και θέλω να φέρω όσο το δυνατό πιο πολλούς νέους ανθρώπους στην κολύμβηση».

Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας, Γιώργος Φιλόσογλου, ανέφερε: « Είναι μεγάλη τιμή για εμάς αυτή η συνέντευξη τύπου. Είχαμε πει ότι πρέπει να βάλουμε το πήχη ψηλά για το 2019 και το έχουμε κατορθώσει, με τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών των συλλόγων και των αθλητών, όπου έχουμε την ελίτ της Ελληνικής κολύμβησης, καθώς και από το εξωτερικό. Έχουμε την κορυφαία κολυμβήτρια όλων των εποχών, σύμφωνα με το βιογραφικό της, την Κατίνκα Χόζου, αλλά και τον Παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Βρετανό Τζέιμς Γκάι. Σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί της κολύμβησης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση που γίνεται στη χώρα μας από το 2004 και μετά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους χωρίς προσκλήσεις. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της διοργάνωσης, την Energean, το Επιμελητήριο, τη Μητρόπολη, την Αρένα και τους εθελοντές μας».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας κ. Κεραμιδάς στάθηκε στο θέμα των κτηρίων των δύο ομίλων της πόλης: « Το επόμενο τριήμερο θα είναι η πιο σημαντική στιγμή για τους δυο ομίλους της Καβάλας. Υπάρχει, ωστόσο, ένας μεγάλος προβληματισμός, καθώς ενημερωθήκαμε από τον ΟΛΚ ότι υπάρχει πρόβλημα με τα κτίρια που κατασκευάσαμε εμείς με τεράστιες δαπάνες. Τα κτίρια πρέπει μέχρι τις 6 και 12 Μαρτίου αντίστοιχα για τον κάθε σύλλογο να εκκενωθούν από εμάς». 

Ο εκπρόσωπος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Μιχαηλίδης, τόνισε: «Συμβαίνει πρώτη φορά στην Καβάλα ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός. Η ιδέα του Αντιδημάρχου μας βρήκε ώριμους και φιλικούς, για να κάνουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα από τη πρώτη χρονιά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.