ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ MASTERS

Κέλλυ Αραούζου: «Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας» - Χριστόδουλος Χούμας: «Σταθμός για τη διοργάνωση»

  12.09.2021 15:35       1055

Μέχρι πριν από λίγους μήνες πρωταγωνιστούσε η ίδια στις διοργανώσεις του υγρού στίβου, ενώ έχει αφήσει εποχή με τις διεθνείς διακρίσεις της στο Open Water. Πλέον, με την ιδιότητά της ως μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, εκπρόσωπος των αθλητών, η Κέλλυ Αραούζου προσφέρει από άλλο πόστο στο αγαπημένο της άθλημα. Και ήταν από τα σημαντικότερα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής που συνέβαλαν στην επιτυχία του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανοιχτής Θάλασσας όλων των κατηγοριών και Masters, στην Παραλία Διστόμου και τον οικισμό Άσπρα Σπίτια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για τη διοργάνωση η Κέλλυ Αραούζου στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: "Η αλήθεια είνα πως η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Η Οργανωτική Επιτροπή, η ΚΟΕ, ο Δήμος και οι εθελοντές μας εργάστηκαν σκληρά για να έχουμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα και να μπορούμε να βλέπουμε τις προσπάθειες των αθλητών. Χαίρομαι που δεν έχουμε μια τέλεια διοργάνωση γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Έχουμε πολλά ακόμα να διορθώσουμε, καλοδεχούμενες όλες οι παρατηρήσεις. Είμαστε εδώ για να τις ακούσουμε, να τις επεξεργαστούμε και να κινηθούμε στην κατεύθυνση της βελτίωσης και της τελειοποίησης.

Βλέπουμε και πολλά νέα παιδιά και όλοι είναι πολλοί χαρούμενοι και αυτό είναι είναι μεγάλο μας επίτευγμα. Παρατηρώ ότι και οι προπονητές είναι ικανοποιημένοι, με πολλά χαμόγελα. Βλέπω ότι κάτι έχει αλλάξει και χαίρομαι που προσφέρω κι εγώ λίγη χαρά σε όλα τα παιδιά που βρέθηκαν εδώ. Είμαι σίγουρη ότι το Open Water, με σωστό προγραμματισμό, θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια, γιατί ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί πόσο θα έπρεπε. Είναι στο χέρι μας να το πραγματοποιήσουμε.

Η τοποθεσία εδώ στα Άσπρα Σπίτια είναι ιδανική, εκπληκτική. Η θάλασσα θυμίζει πισίνα, χαίρομαι που πήγαν όλα καλά".

Ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης Χριστόδουλος Χούμας, εξάλλου, που συντέλεσε στην επιτυχή διοργάνωση των αγώνων, κυρίως με την εμπειρία του σε τέτοιες διοργανώσεις, δήλωσε:

"Η επιλογή να γίνει το πρωτάθλημα στα Άσπρα Σπίτια αποτέλεσε σταθμό στα τόσα χρόνια που γίνεται η διοργάνωση. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή και μεγάλη βοήθεια από την Οργανωτική επιτροπή, τον Δήμο και σημαντική συμβολή από τον σύλλογο "Μεδεών" και τους χορηγούς. Η συμμετοχή μεγάλων ονομάτων έκανε τη διοργάνωση ποιοτικότερη. Η ημερίδα πρόκρισης, που είχε γίνει εδώ νωρίτερα το καλοκαίρι, αποτέλεσε test event και βοήθησε ώστε να βελτιώσουμε πράγματα για να δείτε αυτό το αποτέλεσμα. Ψυχή, φυσικά, ήταν η Ταμίας μας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Ελευθερία Σαραντίδου, αλλά σημαντική η στήριξη από όλο το ΔΣ, από τον τοπικό Δήμο και τους χορηγούς.

Βοήθησε και ο συγκεκριμένος υδάτινος στίβος, σε μια εξαιρετική τοποθεσία, για να γίνουν και καλές επιδόσεις. Σπουδαία η συμβολή για την αναβάθμιση της διοργάνωσης τα σύγχρονα διαδραστικά μέσα που χρησιμοποιήσαμε και έγινε πιο εξωστρεφής προς τον κόσμο.

Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν όλο και περισσότερα παιδιά στην Ανοιχτή Θάλασσα, παράλληλα με σην πισίνα και να συνεχιστούν στο μέλλον οι διεθνείς διακρίσεις που έχουν φέρει ο Γιαννιώτης, με το Ολυμπιακό μετάλλιο και ο Κυνηγάκης".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής