ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΚΕΛΛΥ ΑΡΑΟΥΖΟΥ

Κέλλυ Αραούζου: «Η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη για όλους»

  07.04.2020 11:05       864

Η Κέλλυ Αραούζου ήταν και παραμένει μια μεγάλη ελπίδα για την ελληνική κλασική κολύμβηση. Η πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων θεωρείται από τις κορυφαίες στην μαραθώνια κολύμβηση και αποτελεί μία από τις ελπίδες της χώρας για διάκριση στις μεγάλες διοργανώσεις. 

Η Κέλλυ εκτιμά ότι η μετάθεση των ολυμπιακών αγώνων για το καλοκαίρι του 2021 ήταν επιβεβλημένη από τις καταστάσεις που επικρατούσαν στην παγκόσμια σκηνή τις τελευταίες εβδομάδες.

«Οι Ολυμπιακοί μεταφέρθηκαν και όπως και με όσους έχω μιλήσει έχουμε ανακουφιστεί γιατί η πίεση ήταν πλέον μεγάλη. Οι προπονήσεις δεν μπορούσαν να γίνουν, οι μέρες περνούσαν και μέχρι να βγει η απόφαση για το Τοκυο εμείς απλά καθόμασταν και παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις».

Οι τραυματισμοί δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην πρωταθλήτρια και η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι ιδανική για την πλήρη αποθεραπεία της.

«Φέτος η χρόνια ήταν πολύ δύσκολη για μένα, άρχισε με ένα τραυματισμό που ακόμα και σήμερα προσπαθούμε να διορθώσουμε. Δεν ήταν μια καλή χρονιά ούτως η άλλως για μένα δηλαδή. Δεν έκανα αγώνες, έχασα πάρα πολλές προπονήσεις, μέχρι που πήγα στην προετοιμασία του υψομέτρου τον Φεβρουάριο-Μάρτιο και άρχισα να ξανά μπαίνω κανονικά στους ρυθμούς μου. Αυτή τη στιγμή το πλάνο μας λέει να ξεκουραστούμε, να φτιάξουμε όσο περισσότερο μπορούμε το γόνατό μου και να δουλέψουμε καλύτερα όταν θα είμαστε και πάλι στο νερό».

«Κλείστε την τηλεόραση, ασχοληθείτε με τον εαυτό σας δημιουργικά μέσα στο σπίτι και ακούστε τη φύση στους περιπάτους σας». Αυτές είναι οι συμβουλές της Κέλλυς Αραούζου στην ελληνική κοινωνία και στον τρόπο αντιμετώπισης των απαγορεύσεών στις μετακινήσεις λόγω πανδημίας.

«Αυτή τη στιγμή ζούμε μια πολύ παράξενη κατάσταση που το μόνο που μπορεί να μας κάνει είναι καλό, αρκεί να δουλέψουμε με τον εαυτό μας. Κλείνοντας την τηλεόραση και βλέποντας λίγο θετικά την επικρατούσα κατάσταση θα βγούμε πιο δυνατοί μέσα από αυτήν! Να βγούμε να τρέξουμε ή να περπατήσουμε για λίγο και να ακούσουμε τη φύση. Γυρνώντας μπορούμε να βάλουμε την αγαπημένη μας μουσική και να μαγειρέψουμε κάτι υγιεινό και σπιτικό που σίγουρα πριν την πανδημία δεν είχαμε τον χρόνο να το κάνουμε, τουλάχιστον όχι σε καθημερινή βάση. Να κάτσουμε να μιλήσουμε μέσω βιντεοκλήσης με τους αγαπημένους μας και να τους μεταδώσουμε λίγο χαρά. Εγώ έτσι το αντιμετωπίζω και σίγουρα η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη με όσους αγαπάμε δίπλα μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ