ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Γιάννης Ορφανίδης

«Κερδίσαμε εμπειρίες»

  20.12.2013 13:42       1496

Οι Πανευρωπαϊκοί  αγώνες κολύμβησης σε 25αρα πισίνα που έλαβαν χώρα στο Χέρνιγκ της Δανίας ολοκληρώθηκαν με τους Έλληνες αθλητές να αποκομίζουν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Ο Απόστολος Χρήστου έκανε πανελλήνιο ρεκορ στα 50μ ύπτιο, ενώ ο Μιχάλης Κοντιζάς ,ο  Φώτης Μυλωνάς και ο Παναγιώτης Σαμιλίδης  είχαν ικανοποιητική παρουσία βάση επιδόσεων στα αγωνίσματα στα οποία συμμετείχαν.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Ορφανίδης έδωσε το στίγμα της ελληνικής παρουσίας στους κολυμβητικούς αγώνες. «Η συμμετοχή και η οργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου. Το κολυμβητήριο ήταν άριστων προδιαγραφών  εξυπηρετώντας  στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες μιας τέτοιας διοργάνωσης. Εμείς, ως ελληνική αποστολή συμμετείχαμε κατα κύριο λόγο για να πάρουμε νέες εμπειρίες από αυτούς τους αγώνες,  καθώς η πλειονότητα των κολυμβητών μας ήταν νέοι και πήγαν να αναμετρηθούν με άνδρες. Το ζητούμενο για μας επιτεύχθηκε, γιατί παλεύαμε να έχουμε συμμετοχή σε ημιτελικό και ο Απόστολος Χρήστου τα κατάφερε στα 50 μ ύπτιο, επιτυγχάνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τις κατάλληλες ευκαιρίες να αγωνιστούμε σε τέτοιο επίπεδο καθώς λείπουν εγκαταστάσεις ειδικών πισινών , όπως αυτές που είδαμε εκεί. Η 25αρα πισίνα βοηθάει έναν κολυμβητή να εξελιχθεί και να προχωρήσει και είναι πολύ σημαντικό να δίνεται προτεραιότητα και εκεί».

Ο κ.Ορφανίδης μίλησε και για τη συνέχεια της δύσκολης προετοιμασίας , για εκείνον και τον Απόστολο Χρήστου με επόμενο σταθμό τη Βοσνία. «Την περίοδο των Χριστουγέννων θα δουλεύουμε στη Βοσνία, σε εγκαταστάσεις οι οποίες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πουθενά. Εκεί έχουμε τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε σε σύγχρονους βατήρες και να εξασκηθούμε στην υποβρύχια βύθιση, στοιχεία πολύ σημαντικά για να εξελίξουν έναν κολυμβητή. Θα είμαστε πίσω την Πρωτοχρονιά, αλλά θα έχουμε κάνει πολύ σημαντική δουλειά για τη συνέχεια των διοργανώσεων που έρχονται  το 2014».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος