ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Κέρδισαν την Ισπανία, κάλυψαν και τη διαφορά οι άνδρες

  07.01.2012 21:16       1422

Παρουσία δυόμισι χιλιάδων θεατών, που κατέκλυσαν το κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας, δημιουργώντας πάρα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών κέρδισε την Ισπανία με 9-7, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου της προκριματικής φάσης του Γουόρλντ Λιγκ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση, είχε το προβάδισμα στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε μια σημαντική νίκη, ουσίας και ψυχολογίας.
Ουσίας, γιατί η ελληνική ομάδα κατάφερε να καλύψει τη διαφορά της ήττας της στη Βαρκελώνη (7-8) και μπήκε γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα γίνει τον Ιούνιο στο Καζακστάν.
Ψυχολογίας, γιατί δέκα περίπου ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν (16/1), η Εθνική μας έδειξε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο και με τη νίκη αυτή επί ενός σπουδαίου αντιπάλου, οι διεθνείς μας …παίρνουν τα πάνω τους ενόψει της συνέχειας.
Την ελληνική 13άδα του ματς απάρτιζαν οι εξής παίκτες: Καραμπέτσος, Μυλωνάκης, Μιράλης, Κοκκινάκης, Δελακάς, Θεοδωρόπουλος, Χ. Αφρουδάκης, Κολόμβος, Γ. Αφρουδάκης, Φουντούλης, Αλιχανίδης, Βουλγαράκης και Τσαλκάνης.
Εκτός αποστολής έμεινε ο Γιώργος Ντόσκας, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στην πρωινή προπόνηση, η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, αλλά για προληπτικούς λόγους προτιμήθηκε να μην παίξει.
Ελλάδα-Ισπανία 9-7 (2-2, 4-2, 1-1, 2-2). Ελλάδα: Φουντούλης 3, Κοκκινάκης 2, Χρ. Αφρουδάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Μυλωνάκης 1, Μιράλης 1. Ισπανία: Μολίνα 2, Μαλαράχ 1, Πέρεζ 1, Μινγκέλ 1, Γκαρσία 1, Περόνε 1.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, η Ρουμανία επικράτησε εύκολα της Τουρκίας με 16-3.
Η βαθμολογία: 1. Ρουμανία 9, 2. Ελλάδα 6, 3. Ισπανία 3, 4. Τουρκία 0.
Η επόμενη αγωνιστική (21/2): Ελλάδα-Ρουμανία, Τουρκία-Ισπανία.