ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ /ΚΑΒΑΛΑ

Κι άλλο όριο ο Μυλωνάς

  16.02.2014 19:59       1798

Ο Φώτης Μυλωνάς, με εξαιρετική επίδοση και χρόνο 50.81 κατάφερε να πετύχει το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουτρέχτης στα 100μ ελεύθερο Εφήβων, στο φινάλε των Χειμερινών αγώνων Κατηγοριών στην Καβάλα. Μετά την αντίστοιχη επιτυχία του στα 50μ ύπτιο, ο Μυλωνάς, έδειξε με τις επιδόσεις στους Χειμερινούς Κατηγοριών Κολύμβησης για τα Σωματεία του Βορρά, οι οποίοι  ολοκληρώθηκαν το απόγευμα, ότι μπορεί να καταφέρει πολλά σε διεθνές επίπεδο.

Ο προπονητής του Φώτη Μυλωνά, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τις επιτυχίες του αθλητή του Άρη: «Μετά την ολοκλήρωση και των Χειμερινών Αγώνων, είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις. Ο αθλητής δε βρισκόταν στο 100% της φόρμας του, αλλά πιστεύαμε από την αρχή ότι θα πιάναμε εύκολα τα όρια που θα μας εξασφάλιζαν τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουτρέχτης. Ο Μυλωνάς είναι 3ος στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και ξεκάθαρος στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στα μετάλλια στις διεθνείς διοργανώσεις. Ο κ. Βαγγελακάκης  αναφέρθηκε και στις δυσκολίες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η καθημερινή προπόνηση για τους αθλητές στη Θεσσαλονίκη, με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της κολύμβησης με τα κλειστά κολυμβητήρια.«Υπάρχουν τεράστια προβλήματα, πριν από ενάμιση μήνα αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε χώρο και ώρες προπόνησης, καθώς έκλεισε το Εθνικό Κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον πρόβλημα ήταν, ότι ο χώρος που είμαστε δεν είναι άρτια εξοπλισμένος, τεχνικά. Καταφέραμε όμως να βρούμε το ρυθμό μας και πρέπει να παλέψουμε για να μπορέσουμε να υπερνικήσουμε τις συνεχείς δυσκολίες που έχουμε».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής της ΚΟΕ για τη Βόρεια Ελλάδα Βαγγέλης Βούλτσος, μετά την ολοκλήρωση των Χειμερινών Αγώνων Κατηγοριών Κολύμβησης,επισήμανε  συμπερασματικά: «Μετά και το πέρας των Αγώνων αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι η ελληνική κολύμβηση βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Θα ήταν μεγάλη βοήθεια για εμάς να είχαμε την αρωγή της Πολιτείας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη. Υπάρχει στα Κολυμβητικά σωματεία ένας πυρήνας παιδιών που δείχνουν ότι μπορούν να αποτελέσουν την επόμενη γενιά που θα δοξάσει τη χώρα μας όσον αφορά αυτό το δύσκολο χώρο τον οποίο και υπηρετούμε. Η ΚΟΕ κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να δίνει βάση στα προβλήματα και τις ανάγκες των αθλητών και να τους εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουν να επιδείξουν το ταλέντο τους. Είναι η κεφαλή που κινεί τα νήματα και με τη βοήθεια της Πολιτείας θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα ακόμη αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αφοσίωση της Ομοσπονδίας στο άθλημα, είναι η πρωτοβουλία της για τη  διεξαγωγή και των σχολικών αγώνων, οι οποίοι είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένοι και με τη δική μας δουλειά.  Οι Αγώνες αυτοί  είναι το εφαλτήριο να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε η συγκρατημένη μας αισιοδοξία για το  λαμπρό μέλλον της Κολύμβησης να γίνει βεβαιότητα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος