ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 12ο PYTHIA CUP

Κηρύχθηκε η έναρξη των αγώνων

  30.08.2012 22:58       1060

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τελετή έναρξης του 12ου «Pythia Cup», που διεξάγεται στη Ιτέα. Με μία λιτή τελετή δίπλα από την θάλασσα, ο Δήμαρχος των Δελφών, Νίκος Φουσέκης και η Αντιδήμαρχος Γιώτα Λαΐνη Κολιαλή, καλωσόρισαν τις πέντε ομάδες (Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία και Αυστραλία) στην μικρή πόλη της Φωκίδας.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Δελφών, κύριος Νίκος Φουσέκης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των αγώνων. Αναλυτικά όσα είπε: «Τα Πύθια δημιουργήθηκαν στους Δελφούς κατά την αρχαιότητα προς τιμήν του θεού Απόλλωνα και ήταν οι δεύτεροι πιο σημαντικοί αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που στηρίζουμε την διοργάνωση αυτή. Πρώτα απ’ όλα πιστεύουμε στην αξία και τα ιδανικά του αθλητισμού, στα πρότυπα ζωής που προωθούν και τους δεσμούς που δημιουργούν ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών χωρών. Παράλληλα, μέσα από τέτοιες διοργανώσεις αναπτύσσεται και ο τουρισμός του τόπου μας. Η περιοχή είναι ιδανική για αθλήματα του υγρού στίβου, όπως τους Πανελλήνιους αγώνες ιστιοπλοΐας όπτιμιστ, που διοργανώθηκαν 10 μέρες πριν. Επίσης να υπενθυμίσω πως την προσεχή βδομάδα θα πραγματοποιηθεί εδώ και το Περιφερειακό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, στο οποίο θα μετέχουν 22 ομάδες, από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Τέλος καλωσορίζω και πάλι τις αθλήτριες και τους συνοδούς όλων των χωρών, και κηρύσσω την έναρξη των αγώνων».

Στην συνέχεια η Αντιδήμαρχος, κυρία Λαΐνη Κολιαλή,  ανέφερε: «Καλωσορίζουμε την Κολυμβητική Ομοσπονδία  και τις τέσσερις ξένες ομάδες, οι οποίες μαζί με την δική μας Εθνική βρίσκονται εδώ, συμμετέχοντας και πάλι στο «Pythia Cup», που διοργανώνονται για 12η φορά. Τα Πύθια είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη μας και τον Δήμο Δελφών. Είχαμε πολύ μεγάλη αγωνία με τον δήμαρχο, για το αν θα φτάναμε σήμερα εδώ. Ως Δήμος Δελφών αντιμετωπίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Ευτυχώς όμως έχουμε ιδιώτες, οι οποίοι αγαπούν πραγματικά αυτόν τον Δήμο και αυτόν τον τόπο, και οι χορηγίες τους μας έκαναν να διοργανώσουμε, μαζί με την ΚΟΕ και την στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας αυτούς τους αγώνες. Πραγματικά είμαι ικανοποιημένη και χαίρομαι που κατορθώσαμε να κρατήσουμε ένα τόσο μεγάλο γεγονός στην πόλη μας. Καλωσορίζουμε τις ξένες ομάδες και όσους συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτήν η διοργάνωση. Ευχαριστούμε θερμά τον ΝΟ Ιτέας, τους εθελοντές που μας στήριξαν και όσους παρευρίσκονται εδώ. Εύχομαι οι αθλήτριες να αγωνιστούν με την ευγενή άμιλλα στο μυαλό τους. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους. Τέλος, θέλω να εκφράσω την επιθυμία μου να είμαστε και του χρόνου εδώ».

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, κύριος Γιώργος Κατσαρός. «Αξιότιμε Δήμαρχε και κυρία Αντιδήμαρχε, η ΚΟΕ σε συνεργασία με εσάς, διοργανώνει για ακόμη μία φορά το «Pythia Cup», η οποία είναι μία μεγάλη διοργάνωση αφού συνεχίζεται με μεγάλο ζήλο εδώ και 12 χρόνια. Σ’ αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα της LEN, συμμετέχουν οι αυριανές Ολυμπιακές ομάδες που θα ταξιδέψουν στο Ρίο της Βραζιλίας για να κάνουν τις χώρες τους υπερήφανες. Είμαστε βέβαιοι ότι οι φίλοι της υδατοσφαίρισης θα απολαύσουν ένα θέαμα υψηλού επιπέδου. Επίσης, όλοι όσοι συμμετέχουν στην διοργάνωση, από τα μέλη των ομάδων μέχρι και τους διαιτητές, θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για την χώρα μας, όταν επιστρέψουν στις πατρίδες τους, αφού θα έχουν γνωρίσει την ελληνική φιλοξενία, το φυσικό περιβάλλον, τον ιστορικό χώρο των Δελφών. Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες ευχάριστη διαμονή και καλή επιτυχία στους αγώνες. Σας ευχαριστούμε».

Στην συνέχεια, οι τοπικοί φορείς και ο αρχηγός της αποστολής, κύριος Κατσαρός, αντάλλαξαν τιμητικές πλακέτες μεταξύ τους, αλλά και με τις ομάδες.

Νωρίτερα της εκδήλωσης, είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση της Εθνικής στο κολυμβητήριο της Ιτέας (είχε γίνει και μία πρωινή στον Άγιο Κοσμά), με το κλίμα να είναι θετικό εν όψει της έναρξης των αγώνων, υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιώργου Μορφέση, και του συνεργάτη του Στέφανου Λέανδρου.

Για τα παιχνίδια που ξεκινούν από αύριο το πρωί, μίλησε στην ιστοσελίδα μας η αρχηγός και τερματοφύλακας της ομάδας, Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία τόνισε: «Πάμε να γνωρίσουμε τις ομάδες γιατί είναι λίγο άγνωστες προς εμάς και να δοκιμάσουμε πράγματα, ώστε να δούμε τι μας πάει και τι όχι εν όψει και του Πανευρωπαϊκού της Ρωσίας. Τα κυριότερα συμπεράσματα θα βγουν μετά τους αγώνες».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα της Γαλλίας δεν έφτασε στην Ιτέα ακόμη και η άφιξή της θα γίνει αργά το βράδυ.

Θυμίζουμε το αυριανό πρόγραμμα των αγώνων: 10.00     Ιταλία – Ολλανδία, 11.30     Γαλλία – ΕΛΛΑΔΑ, 19.30     Αυστραλία – Γαλλία, 21.00     ΕΛΛΑΔΑ - Ιταλία

Στην φωτογραφία η Εθνική μας ομάδα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ