Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού έφτασε στην κατάκτηση του 6ου σερί πρωταθλήματος, 8ου από καταβολής της Α1 και 10ου συνολικά και ο προπονητής της ομάδας Χάρης Παυλίδης μίλησε γι αυτό, αλλά και για την αποχώρηση από την ενεργό δράση της αρχηγού Φιλιώς Μανωλιουδάκη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Είναι πολύ συγκινητικό. Η Φιλιώ είναι μαζί μου 15 χρόνια , από μικρό κοριτσάκι έγινε ολόκληρη γυναίκα. Ολοκλήρωσε μια τεράστια καριέρα με τον ιδανικό τρόπο, κατακτώντας άλλο ένα πρωτάθλημα. Είχαμε μεγάλο άγχος γι΄αυτό. Για να κλείσει την καριέρα της με αυτό τον τρόπο. Πάντα έπαιζε καταλυτικό ρόλο μέσα και έξω από την πισίνα και της εύχομαι τα καλύτερα. Θα μας λείψει, αλλά ξέρω ότι θα είναι πάντα κοντά μας". Όσο για τον τίτλο: "Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Ένα γκολ που βάλαμε εμείς και δεν έβαλε η Βουλιαγμένη, με παίκτη παραπάνω ή με παίκτη λιγότερο. Οι ομάδες είναι σχετικά ισοδύναμες. Νομίζω όμως ότι συνολικά μέσα στη χρονιά ήμασταν καλύτεροι. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα δίκαια και δεν νομίζω ότι αμφισβητείται από κανέναν. Η Βουλιαγμένη πήρε το Κύπελλο και αυτή δίκαια. Μοιραστήκαμε τους τίτλους. Αφιερώνω αυτόν τον τίτλο στους προέδρους μας Μιάλη Κουντούρη και Βαγγέλη Μαρινάκη, που μας υποστηρίζουν και ηθικά και οικονομικά".

Η ίδια η εμβληματική αρχηγός Φιλιώ Μανωλιουδάκη μίλησε συγκινημένη για τον τίτλο και για την απόσυρσή της:

"Φινάλε με πρωτάθλημα και με ένα Παπαστράτειο τρελοκομείο. Είναι η στιγμή που θα μου μείνει για πάντα στην ψυχή και στην καρδιά μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τα κορίτσια που έδωσαν το 100%, ξέρω ότι ήθελαν αυτό το πρωτάθλημα και για μένα, ώστε να τελειώσω την καριέρα μου με την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Ευχαριστώ τον κόσμο μας, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και τον πρόεδρο μα, Μιχάλη Κουντούρη, που είναι πάντα στο πλευρό μας. Είναι το ιδανικό φινάλε που θέλει κάθε αθλητής".

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη είπε από την πλευρά της: "Είμαι πάρα πολύ περήφανη που ανήκω σε αυτή την ομάδα. Ο Ολυμπιακός σημαίνει ψυχή και αυτή η ομάδα πραγματικά δείχνει ότι ποτέ δεν τα παρατάει. Καταφέραμε να πάρουμε ακόμα ένα πρωτάθλημα, είναι το δέκατο πρωτάθλημα για μένα και το πέμπτο διαδοχικό στα πέντε χρόνια που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Μια χρονιά που αμφισβητηθήκαμε αρκετά, που η Βουλιαγμένη ήταν βελτιωμένη χάρη στις μεταγραφικές τις κινήσεις. Χάσαμε ένα Κύπελλο σε ένα και μοναδικό παιχνίδι, αλλά με την κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος αποδείξαμε σαν ομάδα, για ακόμα μια φορά ότι τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός είναι αδιαμφισβήτητα η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα. Ο κόσμος μας για ακόμα μια φορά ήταν συγκλονιστικός".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής