ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

KoeMAG: Η καλύτερη συντροφιά σας για το καλοκαίρι

  14.07.2023 10:42       1278
Μια έκδοση 210 σελίδων του KoeMAG φιλοξενείται στην σελίδα της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για το όγδοο τεύχος του επίσημου περιοδικού της ΚΟΕ που έχει ως βασικό του θέμα την παρουσίαση της αποστολής η οποία λαμβάνει μέρος στο 20ό παγκόσμιο πρωτάθλημα που αρχίζει την Παρασκευή (14/7) στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Φιλοξενούνται ατομικές και ομαδικές φωτογραφίες, στατιστικά (έργο του Γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας) και δηλώσεις όλων των αθλητών και προπονητών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο μεγαλύτερο γεγονός του υγρού στίβου για το 2023.
 
Γίνεται επίσης αναφορά στην πρόσφατη εκδήλωση της ΚΟΕ που ευχήθηκε «καλό κατευόδιο» στα μέλη της μεγαλύτερης αποστολής στην ιστορία της διοργάνωσης (61 αθλητές και αθλήτριες).
 
Την μεγαλύτερη σε αριθμούς κολυμβητική διοργάνωση συνιστά το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών που αρχίζει την Παρασκευή 14/7 στο ΟΑΚΑ. Το KoeMAG επιχειρεί μια έρευνα γυρίζοντας τον χρόνο 40 χρόνια πίσω. Παρουσιάζει όλους τους συλλόγους που κατέκτησαν πρωταθλήματα στην κατηγορία age group από το 1982 έως σήμερα και φιλοξενεί δηλώσεις από τους προπονητές που οδήγησαν τα σωματεία τους στην κορυφή της πιο παραγωγικής κατηγορίας του αθλήματος.
 
Ο τεχνικός διευθυντής της κολύμβησης, ο κύριος Βαγγέλης Κοζομπόλης κάνει, με γραφήματα και στατιστικά στοιχεία, τον απολογισμό του πρόσφατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων - νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι και το οποίο άφησε ανάμεικτα συναισθήματα τους φίλους του αθλήματος. Εκεί όπου ο Απόστολος Σίσκος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200 ύπτιο.
 
Σε άλλο άρθρο του KoeMAG παρουσιάζεται ο αγωνιστικός προγραμματισμός της κολύμβησης για την περίοδο 2023-2024 και οι αλλαγές που προτείνει η Ομοσπονδία για την ανάπτυξη του σπορ και την εξέλιξη των κολυμβητών και κολυμβητριών.
 
Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα πήρε άριστα στην διοργάνωση σπουδαίων διεθνών εκδηλώσεων. Το KoeMAG ήταν στην Λάρισα και στους πετυχημένους Μεσογειακούς Αγώνες κολύμβησης που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλική πόλη.
 
Η ελληνική υδατοσφαίριση βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου και τα πρώτα δείγματα για το καλοκαίρι του 2023 είναι θετικά. Η Εθνική ομάδα των κορασίδων κατέκτησε στο Ζάγκρεμπ το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ η Εθνική νέων ανδρών ήταν 4η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Ρουμανία. Στις σελίδες του περιοδικού παρουσιάζεται η πορεία των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων στις δυο διοργανώσεις και φιλοξενούνται φωτογραφίες και δηλώσεις των πρωταγωνιστών.
 
Το τελευταίο τρίμηνο πραγματοποιήθηκαν οι τελικές φάσεις των ηλικιακών πρωταθλημάτων στην υδατοσφαίριση. Τα παιδιά που εκφράζουν το αύριο του πόλο εκφράστηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Ποιοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές; Ποια σωματεία πρωταγωνίστησαν; Το KoeMAG επιχειρεί μια σύνοψη και φιλοξενεί όλα τα αποτελέσματα των διοργανώσεων και πανηγυρικές φωτογραφίες από τους τροπαιούχους.
 
Νωρίτερα από ποτέ έγινε η κλήρωση των πρωταθλημάτων στην Α1 ανδρών και γυναικών. Τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης στην χώρα υπόσχονται πολλές συγκινήσεις. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της κλήρωσης; Διαβάστε το άρθρο του KoeMAG.
 
Με αποκλειστικές φωτογραφήσεις και δηλώσεις των υπευθύνων παρουσιάζεται η προσπάθεια αξιοπρεπούς παρουσίας της χώρας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης των εφήβων που θα γίνει τον Αύγουστο στην Τουρκία και στην Πανεπιστημιάδα που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην πόλη Τσενγκτού της Κίνας.
 
Στην τεχνική κολύμβηση όλοι «τρίβουν τα χέρια τους» από ικανοποίηση για την παρουσία της Εθνικής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων που έγινε στο Κάϊρο. Η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας 14 μετάλλια. Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του KoeMAG δίνουν την αίγλη που απαιτεί αυτή η σπουδαία εμφάνιση των Ελλήνων που βρέθηκαν στην 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατάκτηση μεταλλίων.
 
Η Ελλάδα, σε ετήσια βάση, φιλοξενεί μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στον υγρό στίβο. Το ίδιο θα γίνει και φέτος. Τον Αύγουστο στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της καλλιτεχνικής κολύμβησης, ενώ τον Σεπτέμβρη στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στο open water. Πως πάνε οι προετοιμασίες; Πόσο έτοιμοι είμαστε; Ποιες ελπίδες τρέφουμε αγωνιστικά; Γιατί ο κόσμος οφείλει να στηρίξει τους αθλητές μας και τους διοργανωτές με την παρουσία του και το παρατεταμένο χειροκρότημα;
 
Το κίνημα των masters μεγαλώνει. Κλασικό παράδειγμα τα όσα διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο πρωτάθλημα που έγινε στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου δημιουργήθηκε ρεκόρ συμμετοχών.
 
Πέραν των ανωτέρω θεμάτων που κάνουν αναφορά σε σπουδαία γεγονότα που έγιναν και έπονται, μπορεί κανείς να διαβάσει στην στήλη «τα ραντεβού του διμήνου» όλα όσα διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις όλων των αθλημάτων που υπηρετεί η ΚΟΕ.
 
Το KoeMAG δίνει τέλος βήμα σε σωματεία και φορείς που υπηρετούν τον χώρο και βρίσκονται στην επικράτεια, μακρυά από την Αθήνα. Φιλοξενούνται στις σελίδες του εντύπου άρθρα για τις δράσεις στα νησιά της Κεφαλονιάς (παρουσιάζονται τρεις σύλλογοι, ΝΟ Αργοστολίου, Ποσειδώνας Ληξουρίου, ΚΟ Κεφαλονιάς - Ιθάκης), της Καλύμνου (Πρωτέας και Φιλαθλητικός), της Κω (ΝΟ Κω), ενώ ταξιδεύουμε και στην Δράμα (ΚΟΔ). Στην Θεσσαλονίκη τοποθετείται ο πρόεδρος των Εθνικών κολυμβητηρίων κύριος Τριαντάφυλλος Πέτρογλου και μιλάει για τα σημαντικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ενώ παράλληλα εκφράζει την ανάγκη δημιουργίας νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων.
 
Να θυμίζουμε σε όλους ότι το έντυπο μπορεί να αποσταλεί πολύ εύκολα, με την αντιγραφή του link, σε όλους τους φίλους των αναγνωστών της σελίδας μας. Με την ίδια ευκολία μπορεί να εκτυπωθεί και να αποτελέσει τον καλύτερο σύντροφο του καλοκαιριού σας. Μπορείτε να έχετε το KoeMAG στο κινητό σας, στο ταμπλετ, στον υπολογιστή σας, παντού. Στο σπίτι, στο γραφείο, στις διακοπές σας, στο ξενοδοχείο, στην παραλία, στον καφέ και το κρασί σας. Η καλύτερη συντροφιά.
Το περιοδικό ΕΔΩ