ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΒΟΛΟΣ

Κόνσολο: «Η LEN προωθεί την υδατοσφαίριση στα παιδιά»

  07.09.2019 09:15       677

Στο Βόλο βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ευρωπαΐκής Ομοσπονδίας, ιταλός Μπάρτολο Κόνσολο. Παρακολούθησε τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης νεανίδων που γίνονται στην θεσσαλική πόλη και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ηγετικά στελέχη και πρώην συνεργάτες του, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της ευρωπαΐκής κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Ο κύριος Κόνσολο είναι γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα. Βρίσκεται μαζί στη ζωή, εδώ και χρόνια, με την πρώην Ελληνίδα καταδύτρια και νυν πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής καταδύσεων της ευρωπαΐκής ομοσπονδίας, την Γώγου Φυρίγου και αρκετές μέρες της καθημερινότητάς του βρίσκεται στην Αθήνα και απολαμβάνει τον ελληνικό ουρανό και «γεύεται» την ελληνική ζωή.

Ο Μπάρτολο παραμένει ενεργός στο χώρο και υπηρετεί τα προγράμματα ανάπτυξης της ευρωπαΐκής ομοσπονδίας. Γεμάτος ιδέες προσπαθεί να προωθήσει όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για την μεταλαμπάδευση του σπορ στις επόμενες γενιές.

«Η ευρωπαΐκή ομοσπονδία υποστηρίζει κάθε τέτοια ενέργεια. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την εκδήλωση που φιλοξενείται στην τελική φάση των αγώνων του Champions League, στην οποία μετέχουν και τα τμήματα υποδομών των οκτώ καλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Τα παιδιά αποκτούν μια τρομερή εμπειρία και απολαμβάνουν το κορυφαίο γεγονός. Υπάρχουν κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ιδέα η οποία προωθεί το άθλημα στις μικρές ηλικίες», υποστηρίζει ο πολύπειρος παράγοντας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ