ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Κωνσταντής Χουρδάκης: Άριστος μαθητής, ταλέντο στη ζωγραφική και το σχέδιο, πρωταθλητής Ευρώπης ετών 15…(pics)

  15.07.2024 15:17       372

Ο Κωνσταντής Χουρδάκης στις 3 του περασμένου Ιουνίου έκλεισε τα 15 του χρόνια. Μαθητής της πρώτης Λυκείου, είναι ένα παιδί που από μικρός είχε σχέση εξάρτησης με το νερό είτε αυτό ήταν θάλασσα είτε πισίνα. Δουλεύει πολύ, έχει όνειρα μεγάλα, προς το παρόν είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης στα 5000μ εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων Μαραθώνιας Κολύμβησης που έγινε στη Βιέννη.

Αναφέρει ο ίδιος στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Αυτό το μετάλλιο σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Ήταν ένα από τα όνειρά μου. Το περίμενα πως και πως. Προετοιμαζόμουν πολύ καιρό ειδικά για αυτή τη διοργάνωση που αποτελούσε το βασικό στόχο της χρονιάς. Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου, όλο το κόσμο που με στηρίζει, τον προπονητή μου Γιώργο Σούρδη, τον γιατρό μου, την ομάδα μου. Επόμενος στόχος το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο. Ο πατέρας του Μάνος Χουρδάκης κατάγεται από τη πόλη, η μητέρα του, Αργυρώ Κανέλλου από τη Λευκάδα. Έχει και έναν αδελφό τον Δημήτρη, 13 ετών, που είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής και θαυμαστής του. Οι εικόνες που είχε από τον μπαμπά του ως κολυμβητής ήταν η αφορμή για την ενασχόληση του με την κολύμβηση και για όλα αυτά που ονειρευόταν από μικρός. Τόσο στον αθλητισμό όσο και στο σχολείο του προσπαθεί πάντα να επιτυγχάνει τα μέγιστα . Είναι άριστος  μαθητής , αποφοίτησε από το  Γυμνάσιο με βαθμό 19 και 10/15, και έχει  ολοκληρώσει τις σπουδές του στα Αγγλικά καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο πήρε το proficiency.

Ο Χουρδάκης ανήκει στην ομάδα του ΑΟ Τρίτωνα Ηρακλείου και προπονητής του τα τελευταία τρία χρόνια είναι ο Γιώργος Σούρδης που δηλώνει: «Η επιτυχία του Κωνσταντή σε αυτό το ευρωπαϊκό δεν είναι τυχαία, είναι ένα παιδί που δουλεύει αρκετά, ακολουθεί το πρόγραμμα και μαθαίνει από τα λάθη του. Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα έχουμε δουλέψει αρκετά τόσο στο νερό όσο και στο γυμναστήριο με σωστό προγραμματισμό, ενώ με την εμπειρία που έχουμε πλέον στο open water μπορούμε να χτίσουμε μια σωστή στρατηγική για τις κούρσες .

Από μικρή ηλικία τον έχουμε ξεχωρίσει για την επαφή που έχει με το νερό, είναι παρά πολύ καλός στη πισίνα,τα χαρακτηριστικά του είναι ότι μπορεί να κρατήσει σταθερό ρυθμό για μεγάλες αποστάσεις και με την σωστή τεχνική του σε όλα σχεδόν τα στυλ θα έχει πολύ μέλλον τόσο στη πισίνα όσο και στην θάλασσα.

Με ταπεινότητα και σωστή δουλειά μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά».

Στο πλευρό του μικρού βρίσκεται επίσης ο γιατρός, Δημήτρης Αντωνακάκης που τον υποστηρίζει σε κάθε του βήμα.

Το πρόγραμμα του Κωνσταντή καθημερινά είναι αρκετά απαιτητικό: προπονήσεις, σε  κάποιες από τις οποίες  χρειάζεται να ξυπνά στις 5:00 πμ και απευθείας μετά την προπόνηση να πηγαίνει στο σχολείο του, γυμναστήρια αλλά και αρκετό χρόνο για τα μαθήματα του και το διάβασμα του καθώς οι στόχοι του είναι υψηλοί όχι μόνο στον αθλητικό τομέα αλλά και στον τομέα της εκπαίδευσης του. Τα τελευταία χρόνια έχει εκφράσει την επιθυμία να σπουδάσει Αρχιτεκτονική μιας και από μικρός είχε έμφυτο ταλέντο στη ζωγραφική και το σχέδιο . Είναι ένα παιδί που από μικρός δουλεύει σκληρά και πάντα οι στόχοι αποτελούν μεγάλο κομμάτι των όσων έχει καταφέρει έως σήμερα τόσο στο κομμάτι του αθλητισμού όσο και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής του.

 Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος