ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Κοντά στο μετάλλιο η Βουρνά, πρόκριση σε τελικό ο Σαμιλίδης

  25.05.2012 20:02       1131


Κολύμπησε δυνατά, αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο η Κρίστελ Βουρνά (φώτο) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης ανδρών / γυναικών. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε στην 5η θέση στον τελικό των 100μ. Πεταλούδας, με χρόνο 58.98. Είναι χαρακτηριστικό, πως αν βελτίωνε έστω και ένα κλάσμα του δευτερολέπτου τον χθεσινό της χρόνο (58.79) θα βρισκόταν στα μετάλλια, αφού η Ισραηλινή Αμίτ Ίβρι, τερμάτισε 3η με χρόνο 58.78. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί, πως για αρκετά μέτρα στην κούρσα, η Κρίστελ ήταν 3η ανάμεσα στις αντιπάλους της.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης θα λάβει μέρος σε ακόμη έναν τελικό, αυτόν των 50μ. πρόσθιο, αφού προκρίθηκε με χρόνο 27.92, όντας 3ος στην δική του σειρά, και 7ος συνολικά. Ο νεαρός κολυμβητής, που έχει αφήσει άφωνος πολλούς στο Ντέμπρετσεν, δεν ξεκίνησε καλά την κούρσα του, όμως στα τελευταία 15 μέτρα ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα αύριο να διεκδικέι ακόμη ένα μετάλλιο.

Τέλος, η Νόρα Δράκου, δεν κατάφερε να προκριθεί στον αυριανό τελικό των 50μ. Ύπτιο μόλις για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου, αφού τερμάτισε 9η, με χρόνο 28.93, με την 8η Αικατερίνα Αβράμοβα να είναι μπροστά της με χρόνο 28.78...

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των Ελλήνων το απόγευμα:

Κρίστελ Βουρνά: 100μ Πεταλούδα 58.98 (5η) – Τελικός

Παναγιώτης Σαμιλίδης: 50μ. Πρόσθιο 27.92 (3ος στην σειρά του, 7ος στο σύνολο) – Ημιτελικός, Προκρίθηκε

Νόρα Δράκου: 50μ.Ύπτιο 28.93 (9η στο σύνολο) – Ημιτελικός, Αποκλείστηκε

Χριστόδουλος  Χούμας (Τεχνικός Σύμβουλος ΚΟΕ): "Κόστισε η εκκίνηση ..."

Ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας, σχολιάζοντας τη σημερινή 5η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είπε:

«Αρχικά, ο χρόνος της Κριστέλ Βουρνά στα ημιτελικά, μαρτυρούσε πως μπορούσε να φτάσει σε ένα μετάλλιο. Δεν ήταν μακριά από αυτό το μετάλλιο η Κριστέλ. Βέβαια δεν έκανε καλή εκκίνηση και αυτό της στέρησε το βάθρο. Βέβαια, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο πως η αθλήτριά μας, κατέβηκε για ακόμη μία φορά τα 59 δευτερόλεπτα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Όσον αφορά τον Παναγιώτη Σαμιλίδη, είναι μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για αυτόν τον φέρελπι νεαρό κολυμβητή, του οποίοιυ η ειδικότητα είναι τα 100 και τα 200, και όχι τα 50μ. πρόσθιο. Το 27.92 αποτελεί μία ακόμη σπουδαία επίδοση για τον Παναγιώτη και εκτιμώ ότι στον τελικό του αγωνίσματος θα μπορέσει να κάνει κάτι ακόμη καλύτερο από αυτό που πέτυχε σήμερα. Για την Νόρα Δράκου, δεν αξιοποίησε την φοβερή εκρηκτικότητα και έναρξη που την διακρίνει, και έτσι στέρησε από τον εαυτό της μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Το 28.93 είναι σίγουρα μια καλή επίδοση, αλλά πιστεύω πως θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Πλέον της μένουν τα 50μ. Ελεύθερο, όπου είμαι βέβαιος ότι θα κάνει κάτι πολύ καλό. Σε αυτά, δεν πρέπει να λυσμονήσουμε και τις επιτυχίες στα 1500μ. Ελεύθερο, όπου η Μαριάννα Λυμπερτά πήρε την 6η, και η Θεοδώρα Γιαρένη την 8η θέση. Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι η Ελλάδα είναι παρούσα σε πολλούς ημιτελικούς και τελικούς, κάτι που δείχνει το βάθος της ελληνικής κολύμβησης».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος