ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Κοπή πίτας και βραβεύσεις στην εκδήλωση του ΣΕΔΥ

  10.02.2013 18:49       1145

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, με την ευγενική προσφορά του χορηγού του ΣΕΔΥ κ. Δημήτρη Φαραντούρη.

Την Κολυμβητική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος και τα μέλη του ΔΣ, κ. Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα και κ. Δημήτρης Φαραντούρης. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, οι «χρυσές» Νεάνιδες του Περθ με τους προπονητές τους Γιώργο Μορφέση και Στέφανο Λέανδρο, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ανδρών εκπροσώπησαν με την παρουσία τους οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί Σάκης Κεχαγιάς και Κώστας Βαμβακάρης. Τέλος, από το Σύνδεσμο Προπονητών Υδατοσφαίρισης παρευρέθηκαν οι κύριοι Αναγνωστόπουλος, Πολυχρονόπουλος και Βλάχος.

Η εκδήλωσε άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΕΔΥ κ. Χρήστου Τσαρουχά, ο οποίος αφού ευχήθηκε στους παρευρισκομένους για μια καλή χρονιά, ανέφερε: «Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών συμπλήρωσε 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην ελληνική υδατοσφαίριση. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης περιοριζόμαστε μόνο στα άκρως απαραίτητα λειτουργικά έξοδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τα μέλη του ΔΣ για την αμέριστη στήριξή τους και για το χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία μας στην Κυψέλη και αποτελεί κληροδότημα της Ομοσπονδίας, αλλά και τον χορηγό μας Δημήτρη Φαραντούρη για τη βοήθειά του», ενώ συνέχισε αναφερόμενος στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική πόλο των Νεανίδων μας: «Τα κορίτσια κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή του κόσμου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας. Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, από την ΚΟΕ μέχρι και τον τελευταίο συνεργάτη».

Βράβευση του Προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου από τον Πρόεδρο του ΣΕΔΥ Χρήστο Τσαρουχά

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά: «Μέσα στην καταχνιά που επικρατεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εμείς σαν Ομοσπονδία καταφέραμε και σταθήκαμε στα πόδια μας, γεγονός που το αποδεικνύουν και οι επιτυχίες των αθλητών μας. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες, συμπεριφορές και απαιτήσεις για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε», ενώ αναφορικά με το μέλλον της ελληνικής διαιτησίας δήλωσε:

«Έχω την τύχη και τη δυνατότητα να είμαι κοντά στη διεθνή διαιτησία και με ειλικρίνεια μπορώ να πω ότι η ελληνική διαιτησία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε πολύ καλούς διαιτητές σε σχέση με τους Παγκόσμιους. Υπάρχουν νέα και αξιόλογα παιδιά με υψηλό επίπεδο νοημοσύνης και μόρφωσης, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ένα λαμπρό μέλλον στο χώρο. Εκείνο που πρέπει να έχουν ως ορόσημο είναι να κλείνουν τα μάτια σε χρώματα και ονόματα, να είναι δίκαιοι, τίμιοι και αξιοκράτες, δικαστές σε κάθε σφύριγμά τους».

Τέλος ο κ. Φαραντούρης, ως χορηγός του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης, τόνισε: «Δεν αισθάνομαι χορηγός. Χορηγός σημαίνει να δίνεις, ενώ εγώ παίρνω δύναμη, ιδέες και δόξα από τους αθλητές που μας κάνουν υπερήφανους. Απολαμβάνω κάθε στιγμή στα κολυμβητήρια. Όπου μπορούμε και υπάρχουν αθλητές που μάχονται, είμαστε κοντά τους».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔΥ Χρήστος Τσαρουχάς (δεξιά) με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο (αριστερά) και τον Δημήτρη Φαραντούρη (μέση)

Στη συνέχεια, ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο του ΣΕΔΥ κ. Τσαρουχά, ο οποίος μάλιστα βράβευσε τον Πρόεδρο της ΚΟΕ για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στο έργο του Συνδέσμου. Με τη σειρά του ο κ. Διαθεσόπουλος τίμησε τις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες του Περθ και τους προπονητές τους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με την ίδια όρεξη, καθώς όλο το μέλλον είναι μπροστά τους, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016. Μεταξύ άλλων, βραβεύθηκαν η κ. Λαζάρου-Τίγκα ως Έφορος των Εθνικών ομάδων πόλο Γυναικών και Νεανίδων, αλλά και Γραμματείς, Χρονομέτρες, Κριτές και Παρατηρητές διαιτησίας στην υδατοσφαίριση. Τιμητικές διακρίσεις δέχθηκαν, επίσης, οι διεθνείς Έλληνες Διαιτητές κύριοι Σταυρίδης, Βασιλείου και Σταυρόπουλος, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της ελληνικής διαιτησίας ως της καλύτερης στον κόσμο για το 2012. Φυσικά, βραβείο παρέλαβε και ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΔΥ κ. Ανδρέας Καλομοίρης. Τέλος, οι κύριοι Φαραντούρης και Τσαρουχάς βράβευσαν ο ένας τον άλλον, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συνεργασία τους.

Η βράβευση της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Εθνικής μας ομάδας πόλο των Νεανίδων

Η εκδήλωση έκλεισε με την κλήρωση του πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε όλα τα εν ενεργεία μέλη του ΣΕΔΥ πανελλαδικά, για ένα δώρο προσφορά του χορηγού κ. Φαραντούρη, μιας και η κοπή της πίτας ήταν καθαρά συμβολική και δεν περιείχε φλουρί.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος