ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2002

«Κουρσάρος» στη Γένοβα

  09.06.2020 10:59       1085

Του Φώντα Χήτα

 

Δέκα έξι (16) χρόνια μετά το έπος της Βουδαπέστης, ο Ολυμπιακός – σαν σήμερα, στις 9 Ιουνίου του 2018 – «κουρσεύει» τη Γένοβα, ξαναγράφει ιστορία και κατακτά για δεύτερη φορά το Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών, νικώντας στον τελικό του Final 4 της διοργάνωσης την οικοδέσποινα Προ Ρέκο με 9-7.

Αυτή τη φορά ο Θοδωρής Βλάχος, συνεργάτης το 2002 του Ζόλταν Κάσας, είναι στο τιμόνι των «ερυθρόλευκων» που με την επιτυχία τους μέσα στο άντρο της κορυφαίας και πλέον ακριβοπληρωμένης ομάδας στην υδατοσφαίριση, της 8 φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης, στρογγυλοκάθονται εκείνοι στο θρόνο της Ευρώπης.

 

Για την ελληνική υδατοσφαίριση Ανδρών,  το τρόπαιο είναι πια το 4ο στα Κύπελλα Ευρώπης, μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1997 (ΝΟ Βουλιαγμένης), το Τσάμπιονς Λιγκ του 2002 (Ολυμπιακός) και το Σούπερ Καπ του 2002 (Ολυμπιακός).

 

"… Είναι υπέροχο φινάλε σε μια τέλεια χρονιά. Όπως το ονειρευτήκαμε. Αξίζαμε αυτό το κύπελλο. Το άξιζαν αυτά τα παιδιά και έγραψαν ιστορία. Είχαμε μεγάλο το κίνητρο απέναντι σε μια τεράστια αντίπαλο όπως η Προ Ρέκο. Δεν υπάρχουν μυστικά. Δεν παίρνεις κάθε μέρα ευρωπαϊκό τίτλο. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου…», τονίζει στο συνάδελφο Γιάννη Κορακή, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θόδωρος Βλάχος, για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του.

"… Είναι μοναδικές στιγμές, δεν είναι μόνο για εμένα, είναι για όλη την ομάδα. Δεν κερδίζουν τα άτομα τους αγώνες, αλλά όλη η ομάδα …», λέει ο Κροάτης διεθνής τερματοφύλακας Γιόσιπ Πάβιτς, κορυφαίος (MVP) της διοργάνωσης.

"…Δεν έχει καμία σημασία αν έβαλα εγώ τα περισσότερα γκολ, την επόμενη φορά θα είναι η σειρά κάποιων άλλων. Δεν πρόκειται για ατομική υπόθεση, τη δουλειά την έκανε πετυχημένα όλη η ομάδα. Όλοι μαζί τα καταφέραμε και βρεθήκαμε στην κορυφή…», υπογραμμίζει ο Γιάννης Φουντούλης, σκόρερ 4 τερμάτων στον Τελικό.

«… Σήμερα, ο Ολυμπιακός, τα κατάφερε και μάλιστα απέναντι σε μία ανίκητη ομάδα που είναι η "βασίλισσα" του ευρωπαϊκού πόλο, όπως την χαρακτηρίζουν όλοι. Αν θέλουμε να κάνουμε ποδοσφαιρική παρομοίωση, πρόκειται για τη Ρεάλ Μαδρίτης του πόλο. Είναι μια ομάδα που αποτελείται από την ελίτ του παγκόσμιου πόλο και έχει ένα τεράστιο μπάτζετ…», επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, απονέμει το βαρύτιμο τρόπαιο στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 6-4, ισοφαρίστηκε (6-6, Αλεσιάνι), ξέφυγε τρία γκολ (9-6) με δύο γκολ του Φουντούλη και η ιταλική ομάδα, που μείωσε (9-7) 2.39’’, υποκλίθηκε στο τέλος στην ανωτερότητα των νέων πρωταθλητών Ευρώπης.

Τα 8λεπτα, για την ιστορία: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Νικολαϊδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

ΠΡΟ ΡΕΚΟ: Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Αλεσιάνι 1, Μολίνα Ρίος 1, Μπόντεγκας, Ίβοβιτς 1, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς

Όλος ο Τελικός ΕΔΩ, σε περιγραφή Νίκου Γκομώλη από την ΕΤ 1

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ