ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΡΙΜΑ: Με τέρμα σε «νεκρό» χρόνο έχασε η εθνική μας ομάδα των Γυναικών το χάλκινο μετάλλιο (9-10 από την Ισπανία)

  16.02.2024 11:47       4991

Είναι πράγματι κρίμα να χάνεις έτσι ένα Παγκόσμο μετάλλιο, καθώς η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στο τελευταίο δευτερόλεπτο είδε την Ρουίθ να σκοράρει σε κενό τέρμα και έτσι η Ισπανία στερεί από την Ελλάδα το βάθρο (10-9), με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να πετυχαίνει μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις στην ιστορία της.

Απίστευτη εμφάνιση από μια ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο! Μόνο περηφάνια!

Με διαφορά η καλύτερη αμυντική εικόνα της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών στις τελευταίες διοργανώσεις, με τις Ελληνίδες διεθνείς να δείχνουν υψηλό βαθμό προσήλωσης και συγκέντρωσης, βγάζοντας μεγάλες άμυνες σε πολύ δύσκολες συνθήκες που προκαλούσε η Ισπανία.

Παθιασμένο ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα γυναικών, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα πολύ τυχερό γκολ της Φόρκα, κατάφερε να ισοφαρίσει σε παίκτη παραπάνω με την αρχηγό, Μαργαρίτα Πλευρίτου.  Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου έπαιζαν με ψυχή σε κάθε άμυνα, ενώ σε αρκετές φάσεις δέχονταν επιθετικά φάουλ που δεν δίνονταν. Στο 1:43 η Ορτίθ έβαλε εκ νέου μπροστά την Ισπανία με 2-1, με το πρώτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με χαμένη ελληνική ευκαιρία σε αριθμητικό πλεονέκτημα

Στη δεύτερο περίοδο, σε αυστηρή αποβολή της Μαρίας Πάτρα, η Φόρκα κατάφερε να σκοράρει για το 3-1, όμως αμέσως μετά με τρομερή τρίπλα, η Αθηνά Γιαννοπούλου κέρδισε πέναλτι και η Νίνου μείωσε σε 3-2. Με τη Μάικα Γκαρσία σε παραπάνω, οι Ισπανίδες έγραψαν το 4-2 στο 5:43, ενώ αμέσως μετά η Χρυσή Διαμαντοπούλου σταμάτησε την Εσπάρ σε τετ α τετ. Μάλιστα, σε παίκτη παραπάνω, η Ξενάκη με δυνατό σουτ μείωσε σε 4-3 για την Ελλάδα, ενώ στο 3:09 Νίνου και Ελευθερία Πλευρίτου συνεργάστηκαν για το 4-4! Οι Ισπανίδες προηγήθηκαν ξανά καθώς από επιθετικό φάουλ εις βάρος της Ελλάδας, σκόραραν στην κόντρα για το 5-4.  Σε παίκτη παραπάνω, η Εθνική ομάδα ισοφάρισε σε 5-5 με σουτ-χωρίστρα της Νικόλ Ελευθεριάδου, όμως στα 37 δευτερόλεπτα η Κρέσπι σε ισπανικό αριθμητικό πλεονέκτημα σκόραρε για το 6-5. Στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου η Ελλάδαείχε 3/5 στον παίκτη παραπάνω και η Ισπανία 4/6.

Τρίτο οκτάλεπτο, με την Ελλάδα να ξεκινάει με αποτελεσματικό λιγότερο, ενώ η Εθνική ομάδα έχασε δύο ευκαιρίες σε παίκτη παραπάνω αμέσως μετά, με την Ισπανία να σκοράρει σε δικό της παραπάνω για το 7-5 στο 5:39. Στο 5:11 η Χυδηριώτη κέρδισε πέναλτι από πάσα της Ξενάκη. Στην εκτέλεση, η Ελευθεριάδου δεν κατάφερε να σκοράρει. Τρεις διαδοχικές ευκαιρίες για τις Ελληνίδες να μειώσουν τη διαφορά. Λίγο μετά, η Ελλάδα έπαιξε με δύο παίκτριες παραπάνω, όμως δεν κατάφερε να εκδηλώσει σουτ. Στο 2:38 η Ασημάκη κέρδισε αποβολη και η Αλεξία Καμμένου κάλεσε τάιμ άουτ.  Στο παραπάνω και πάλι οι Ελληνίδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 1:09 η Ξενάκη κέρδισε ξανά αποβολή και η ίδια σκόραρε στο παραπάνω για το 7-6, δίνοντας τεράστια ανάσα στην Εθνική ομάδα.  Μάλιστα, στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ελλάδα έβγαλε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ άμυνα με δύο παίκτριες λιγότερο (7-6).  Υπενθυμίζεται ότι με τρεις ποινές είχε αποχωρήσει από το παιχνίδι η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, σε άδικη αποβολή της Πάτρα, η Γκαρσία κέρδισε και πέναλτι και η Φόρκα σκόραρε για το 8-6. Στο 6:27 η Λέιτον σημείωσε το 9-6.  Στο 4:57 η Ελευθερία Πλευρίτου, με μια τρομερή έμπνευση νίκησε την Τέρε και μείωσε σε 9-7 για την Ελλάδα. Στο 3:59 σε παίκτη παραπάνω, με φοβερό σουτ η Ειρήνη Νίνου σκόραρε για το 9-8 και η Ελλάδα πάλευε για την ανατροπή. Η Διαμαντοπούλου αμέσως μετά έκανε απίστευτη απόκρουση σε παίκτη λιγότερο και στο 2:50 η Ασημάκη κέρδισε πέναλτι και η Νίνου ισοφάρισε σε 9-9! Καρδιά τεράστια από τα κορίτσια που επέστρεψαν στο παιχνίδι.

Στα τελευταία 2:30 λεπτά, η Διαμαντοπούλου έκανε την επέμβαση της χρονιάς και στη συνέχεια όλα έγιναν θρίλερ. Η διεθνής τερματοφύλακας βγήκε με πόνους από το νερό και η Ισπανία είχε παίκτη παραπάνω με τη Σταματοπούλου να αποκρούει. Η Αλεξία Καμμένου στο τάιμ άουτ έδωσε τις οδηγίες για το πώς θα εκδηλωνόταν η επίθεση, τονίζοντας χαρακτηριστικά «στο τέλος, στο τέλος», ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα σουτ από ισπανικής πλευράς.

Στο τέλος όμως έγινε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. Δόθηκε παράβαση δύο μέτρων στην Ελλάδα στα 5 δευτερόλεπτα και η Ρουίθ σκόραρε στο άδειο τέρμα καθώς είχε προωθηθεί και η Σταματοπουλου για το τελικό 10-9.

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και μέλος του Μπιρό της World Aquatics, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Α' Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και αρχηγός αποστολής, Γιώργος Αφρουδάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 10-9

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3

Ισπανία (Μίκε Ότσα): Εστέρ Ράμος, Άννι Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Ρουίθ 1, Πένια, Φόρκα 3, Καμούς 1, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε, Πιράλκοβα

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 3, Νίνου, Πλευρίτου Β., Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΥΡΙΟ (ΣΑΒΒΑΤΟ, 17/2) ΣΤΙΣ 11:50 ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ QR 203 ΑΠΟ ΝΤΟΧΑ.