ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Χριστόδουλος Χούμας

«Κρίσιμη χρονιά το 2015»

  05.01.2015 12:49       760

Aπόλυτα θετική χρονιά, παρά τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, χαρακτήρισε ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ στο άθλημα της κολύμβησης, Χριστόδουλος Χούμας το 2014. Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών, εν μέσω του κικεώνα των οικονομικών δυσκολιών, τις οποίες αντιμετωπίζει η κολύμβηση και ο χώρος συνολικά:

 «Στο 2014 συνέβησαν πολλά στο άθλημα μας, θετικά και αρνητικά. Είχαμε τεράστια προβλήματα με τη λειψή χρηματοδότηση, με τη λειτουργία των κολυμβητηρίων και την αβεβαιότητα που υπάρχει με τις άδειες τους. Επιπλέον, το γεγονός ότι η ΚΟΕ δεν έχει ένα προπονητικό κέντρο όπου θα γίνεται ολοκληρωμένη προετοιμασία, για τους αθλητές τουλάχιστον οι οποίοι θέλουν να είναι παρόντες στις μεγάλες διοργανώσεις είναι αρνητικό. Ωστόσο, σαν άθλημα καταφέραμε να ανταποκριθούμε πλήρως στον αγωνιστικό προγραμματισμό. Έγινε το μεγαλύτερο μέρος των μαζικών διοργανώσεων, παρά το γεγονός ότι μόνο το ΟΑΚΑ πληρεί ουσιαστικά τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους. Η ΚΟΕ βρήκε λύσεις ώστε να τις στεγάσει, κάτι το οποίο θεωρώ μεγάλο επίτευγμα για εμάς. Γίνονται πολλές προσπάθειες, αγώνας για να έχουμε τα βασικά και να μπορούμε να διεξάγουμε τις προετοιμασίες που χρειάζονται για να είμαστε έτοιμοι στα μεγάλα αγωνιστικά ραντεβού».

 Αναφερόμενος στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο κ. Χούμας σημείωσε: «Η χρονιά που μας πέρασε, σε αυτό το κομμάτι ήταν απόλυτα επιτυχής. Το δείχνουν οι επιτυχίες στους Βαλκανικούς αγώνες, στο Κόμεν, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων- Νέων στο Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας, στην Ολυμπιάδα Νέων της Κίνας, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών- γυναικών στο Βερολίνο, αλλά και στη Ντόχα. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Απόστολο Χρήστου, πρωταγωνιστή αυτή τη χρονιά, με τα δύο Παγκόσμια ρεκόρ Εφήβων στην Ολλανδία, τα μετάλλια που κατέκτησε εκεί, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στην Κίνα. Δείχνει τη δυναμική του ίδιου προσωπικά, αλλά και το ταλέντο που υπάρχει στο χώρο. Στο Ντόρντρεχτ είχαμε 9 τελικούς και 17 ημιτελικούς, στην Κίνα τέσσερις τελικούς. Επιπλέον, στις μεγάλες αποστάσεις, το ασημένιο μετάλλιο από Γιαννιώτη, Αραούζου και Φωκαϊδη στο ομαδικό και οι συμμετοχή σε 2 τελικούς και 9 ημιτελικούς στο Ευρωπαϊκό στο Βερολίνο αποδεικνύουν ότι η ελληνική κολύμβηση αναπτύσσεται».

Ευχή για το 2015 είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να γίνονται κανονικά οι προετοιμασίες των αθλητών, σε μια πολύ σημαντική χρονιά: «Έχουμε μπροστά μας μία κρίσιμη χρονιά, οι μεγάλες διοργανώσεις πλησιάζουν, οι προετοιμασίες εντείνονται. Το ζητούμενο για εμάς είναι να βρεθούν τα κολυμβητήρια που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές μας, ώστε να προετοιμάζονται απερίσπαστοι με φόντο και το Ρίο το 2016», τονίζει ο Χριστόδουλος Χούμας και συνεχίζει: «Εύχομαι σε όλη την κολυμβητική κοινότητα καλή χρονιά, με υγεία. Θέλουμε να δώσουμε τα κίνητρα για να συνεχιστούν οι διακρίσεις για τους αθλητές μας και ελπίζουμε ότι θα λύνουμε όσα επιμέρους προβλήματα παρουσιάζονται προς όφελος του αθλήματος». 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ