ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΚΟΥΑΝΚΖΟΥ

Κρίστιαν Γκολομέεβ: «Μπορώ και καλύτερα»

  26.07.2019 08:17       991

Αποστολή ΠΣΑΤ: Νίκος Γκομώλης

Με δύο πολύ σπουδαίες προκρίσεις για τους απογευματινούς ημιτελικούς ξεκίνησε, για τα ελληνικά χρώματα, η 6η μέρα της κολύμβησης στο 18οΠαγκόσμιο πρωτάθλημα στην Γκουανκζού της Νότιας Κορέας, καθώς ο Κρίστιαν Γκολομέεβ ήταν εξαιρετικός στα 50μ ελεύθερο, τερματίζοντας 6ος και η Άννα Ντουντουνάκη «άγγιξε» το Πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει η ίδια και προκρίθηκε με την 15η καλύτερη επίδοση. Ο Ανδρέας Βαζαίος δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά, καταλαμβάνοντας την 29η θέση στα 100μ πεταλούδα.

Οι τρεις αθλητές μίλησαν στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ, Νίκο Γκομώλη, αναφέροντας τα εξής:

Κρίστιαν Γκολομέεβ: «Καλός χρόνος, όσο χρειαζόταν για να περάσω. Τώρα το απόγευμα πιο συγκεντρωμένος πιο ξύπνιος να περάσω στον τελικό. Ένιωθα καλά, δεν το πήγα 100%, έχω ακόμα να δώσω».

Άννα Ντουντουνάκη: «Πρωί δεν έχω ξανακολυμπήσει τόσο γρηγορα. Ένιωθα καλά από το πρωί, μακάρι να βγει ένα πανελλήνιο ρεκόρ το απόγευμα. Ήθελα να περάσω ημιτελικό, πίστευα ότι ήταν εφικτό, αλλά δεν ήμουν και σίγουρη γιατί το πρωί ποτέ δεν ξέρεις στα 50μ.  είναι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες, δεν έχω ξαναπεράσει σε ημιτελικό στο συγκεκριμένο αγώνισμα και οι πρώτες 16 ήταν και πιο γρήγορες από μένα. Οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένη που έβγαλα ένα χρόνο κοντά στο ρεκόρ μου πρωί. Εδώ ήρθα για ένα όριο  βασικά. Από την στιγμή που έρχονται και οι ημιτελικοί άμα έρθει και ένα πανελλήνιο ρεκόρ θα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη». 

Ανδρέας Βαζαίος: «Μετά το 200άρι της μικτής απογοητεύτηκα πολύ, «άδειασα» ψυχολογικά γιατί περίμενα αυτή τη κούρσα καιρό.  Προσπάθησα να ξαναμπώ σε ρυθμό αγώνων να μην παρατήσω την κούρσα αλλά δεν βγήκε .Είναι λογικό όταν δεν έρχεται ένας στόχος να υπάρχει μια απογοήτευση. Σήμερα προσπάθησα να κάνω μια κούρσα για μένα αλλά δυστυχώς βγήκε πάλι ένα κακό αποτέλεσμα μακριά και απο το ρεκόρ μου. Όπως είχα πει η χρονιά μου φέτος ήταν δύσκολη, αντιμετώπιζα κάποια θέματα υγείας, τα οποία συνεχίζουν να με κρατάνε λίγο πίσω και πιο πολύ ψυχολογικά. Σίγουρα εδώ στο Παγκόσμιο ως ομάδα βάζοντας και την σκυταλοδρομία μέσα η παρουσία μας είναι πετυχημένη. Ατομικά πλέον θα πρέπει να κυνηγήσω το ατομικό όριο για τους Ολυμπιακούς σε κάποια άλλη διοργάνωση στο χρόνο που μου απομένει».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ