ΤΕΧΝΙΚΗ / ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κτενά: «Ήταν έκπληξη για μένα»

  11.04.2016 19:16       1563

Με το Πανευρωπαϊκό ρεκόρ που πέτυχε στα 50μ. άπνοη με χρόνο 16.18 στην Ημερίδα της Τεχνικής Κολύμβησης που διεξήχθη στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» η Σοφία Κτενά έθεσε ψηλά τον πήχη για τις επόμενες διοργανώσεις.

Η αθλήτρια του συλλόγου «Δελφίνια Περιστερίου» στάθηκε στην ψυχολογική ώθηση που τις έδωσε μια τόσο σημαντική επίδοση, ενώ τόνισε και τους επόμενους στόχους της.

«Είμαστε σε περίοδο σκληρής προετοιμασίας. Ήταν μια επίδοση που την κυνηγούσα και σε προηγούμενους αγώνες μου. Η έκπληξη για μένα ήταν ότι δεν περίμενα να γίνει τώρα, κυρίως λόγω κούρασης. Πλέον μαζί με τον προπονητή μου έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Βόλο. Δουλεύουμε συστηματικά, οπότε ήταν σαν μια ανταμοιβή για τους κόπους μας όλη αυτή η προσπάθεια. Πάντα σε αυτές τις κούρσες ένα μικρό λάθος μπορεί να σου κοστίσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να πετύχω μια τέτοια επίδοση τώρα. Μου δίνει όμως μια ψυχική ανάταση για την συνέχεια και πιστεύω ότι όταν θα είμαι ξεκούραστη θα βγουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Από εδώ και πέρα θα προετοιμαστώ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 6-8 Μαΐου στο Βόλο. Είναι σίγουρα μια διοργάνωση για να δούμε που βρισκόμαστε και στην συνέχεια ακολουθεί στις 22 Ιουνίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών».

Τέλος αναφέρθηκε και στο άθλημα το οποίο πρεσβεύει: «Είναι ένα άθλημα που από το 2010 που εντάχθηκε στους κόλπους της ΚΟΕ έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ. Προβάλλεται όλο και περισσότερο. Γίνονται πολλές προσπάθειες για ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη του αθλήματος. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ