ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κυπελλούχος Ελλάδας στις γυναίκες ο Ολυμπιακός, 14-7 τον ΑΝΟ Γλυφάδας i repair στον τελικό

  17.04.2022 18:18       1187

Για τέταρτη φορά σε πέντε διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Υδατοσφαίρισης στις Γυναίκες.

Στον τελικό του Stoiximan Final-4 Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Γυναικών που φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας στη Λάρισα, επικράτησε 14-7 του ΑΝΟ Γλυφάδας i repair που αγωνίσθηκε για πρώτη φορά σε τελικό.

Κορυφαία σκόρερ του τελικού με τέσσερα τέρματα αναδείχθηκε η Έλενα Ξενάκη. Έφθασε έτσι τα εννέα γκολ σε τελικούς και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση των κορυφαίων…μπόμπερ των τελικών, μαζί με την Άλκηστη Αβραμίδου από εννέα τέρματα. Στα οκτώ γκολ σε τελικούς έφθασε η Ελευθερία Πλευρίτου και στα επτά η Βασιλική Πλευρίτου.  Η Ξενάκη με επτά συνολικά γκολ αναδείχθηκε κορυφαία σκόρερ της διοργάνωσης και πολυτιμότερη παίκτρια του Stoiximan Final-4 Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Γυναικών . Κορυφαία τερματοφύλακας αναδείχθηκε η Χρυσή Διαμαντοπούλου, επίσης του Ολυμπιακού. Τις βραβεύσεις έκαναν ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας, και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Κοντογιάννης.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, έκαναν την απονομή του Κυπέλλου στον Ολυμπιακό.

Στο αγωνιστικό μέρος: 

Η Χριστίνα Σιούτη στο 7:01 σημείωσε το πρώτο τέρμα του τελικού και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Η Διαμαντοπούλου απέκρουσε το πέναλτι της Κοντογιάννη και η Έλενα Ξενάκη στην επίθεση της ομάδας της σημείωσε το 2-0 για τις ερυθρόλευκες. Στο 4:39 η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη διεύρυνε τη διαφορά στο 3-0. Πρώτο γκολ για τη Γλυφάδα στ0 3:24 από την Ελένη Αντωνιάδη για το 3-1. Πέναλτι απέκρουσε και η Γκανγκλ που νίκησε την Ελευθερία Πλευρίτου. Η Ίλσε Κούλχαας στα 43.5 μείωσε ακόμη περισσότερο σε 3-2 και η Ειρήνη Νίνου με πέναλτι ισοφάρισε σε 3-3 που ήταν και σκορ α’ οκτάλεπτου.

Με το ξεκίνημα του β’, η Έλενα Ξενάκη έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό 4-3, ενώ στο 6:31 η Ελευθερία Πλευρίτου σημείωσε το 5-3 πάλι στη κόντρα. Με πέναλτι η Βασιλική Πλευρίτου έκανε το 6-3 (νέο σερί 3-0 για τον Ολυμπιακό, όπως και στο  α’ οκτάλεπτο), στο 3:59 και στο 2:41 η Νικόλ Ελευθεριάδου το 8-3. Ο ΑΝΟ Γλυφάδας i repair σκόραρε για πρωτη φορά σε αυτό στο οκτάλεπτο στα 17.4 για το 8-4, σκορ με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο.

Η Σταματίνα Κοντογιάννη άνοιξε το χορό των τερμάτων στο γ’ οκτάλεπτο (8-5) αλλά η Κίρα Κρίστμας διατήρησε πάλι τη διαφορά στο +4 (9-5). Η Αγγελική Γρηγοροπούλου μείωσε στο 9-6, σκορ γ’ οκτάλεπτου.

Τρίτο γκολ από την Έλενα Ξενάκη και 10-6 στο τελευταίο πλέον οκτάλεπτο. Δεύτερο από την Ειρήνη Νίνου και 10-7. Ο ΑΝΟ Γλυφάδας απέτυχε να σκοράρει με παίκτη παραπάνω και στην κόντρα η Κίρα Κρίστμας διαμόρφωσε το 11-7. Στο 3:15 έγινε το 12-7 από την Βασιλική Πλευρίτου. Σκόραρε και η Μαργαρίτα Πλευρίτου στο 1:48 για το 13-7, ενώ στο 1:12 η Έλενα Ξενάκη πέτυχε το τέταρτο προσωπικό της γκολ στον τελικό, για το 14-7.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-14

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-5, 2-1, 1-5

Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Μπιράκης

Αλυτάρχης: Πασχάλης Σταμούλης

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR (Θοδωρής Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Κλαψιανού, Γκίλλα 1, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 1, Ειρήνη Νίνου 2, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 1, Φουντωτού, Βόγκα, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ , Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη 4, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Τριχά, Δρακωτού.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος