ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD CUP ΑΝΔΡΩΝ/ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Κυπελλούχος η Ισπανία, 10-4 την Ιταλία στον τελικό

  03.07.2023 11:50       3689

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νίκησε άνετα 10-4 την Ιταλία και για πρώτη φορά κατέκτησε το τρόπαιο.

Στις απονομές συμμετείχε η Βούλα Κοζομπόλη, Γενική Γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (World Aquatics).

«Κλειδί» της μεγάλης νίκης ήταν η τρομερή άμυνα, με τον Ουνάι Αγκίρε να κάνει 11 αποκρούσεις σε 15 σουτ! Επιθετικά, ο Αλβαρο Γρανάδος σημείωσε 4 τέρματα και ο Φελίπε Περόνε τρία.  

Δείτε την εξέλιξη του τελικού ΕΔΩ.

Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι ΗΠΑ, που επικράτησαν 14-13 της Ουγγαρίας με γκολ του Μπεν Χάλοκ, 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Οι Αμερικανοί θα είναι αντίπαλοι της Εθνική μας ομάδας στην Α΄ φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Φουκουόκα (14-30/7).

Ο αγώνας για τη τρίτη θέση ήταν συγκλονιστικός και εξελίχθηκε σε…μαραθώνιο. Ούτε λίγο ούτε πολύ κράτησε 4,5 ώρες και σίγουρα θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση στο βιβλίο Γκίνες! Ο αγώνας αρχικά ολοκληρώθηκε με νίκη στα πέναλτι των Ούγγρων με 18-16 και αφού στη κανονική διάρκεια έληξε 13-13. Όμως η ομάδα των ΗΠΑ υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας πως παίκτης που είχε αποβληθεί μπήκε νωρίτερα στη πισίνα και ένα τέρμα των Ούγγρων έπρεπε να μην μετρήσει. Η ένσταση έγινε δεκτή. Ο κόσμος είχε αποχωρήσει πιστεύοντας πως η αναμέτρηση έχει ολοκληρωθεί, ενώ ακολουθούσε και ο μεγάλος τελικός. Η απόφαση ήταν να διεξαχθεί ο τελικός, όπως και έγινε, και όταν τέλειωσε συνεχίστηκε ο «μικρός» τελικός! (Ξανα)παίχθηκαν τα τελευταία 4.24 λεπτά τα οποία και πάλι ήταν…επεισοδιακά: στη τελευταία φάση η Ουγγαρία σούταρε με τον Ζάλανκι, απέκρουσε ο τερματοφύλακας, οι Μαγυάροι διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα πέρασε την γραμμή, η φάση εξετάστηκε από το VAR που δεν είδε γκολ και η νίκη πήγε στις ΗΠΑ, που είχαν σκοράρει τελευταίες με τον Χάλοκ (00:40).

Δείτε την εξέλιξη του συγκλονιστικού αγώνα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος