ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ/ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην ιστορία»

  22.07.2024 20:02       850

Την απόλυτη ικανοποίηση του για τη διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α-Β’ κατηγορίας που ολοκληρώθηκε σήμερα (22/7) στο ΟΑΚΑ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Ο κ.Γιαννόπουλος στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, αναφέρθηκε επίσης στην ολυμπιακή αποστολή των αθλημάτων του Υγρού Στίβου, μία από τις 10 πολυπληθέστερες της παγκόσμιας ομοσπονδίας και κατά αναλογία πληθυσμού η δεύτερη, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 «Παρακολουθήσαμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην ιστορία της κολύμβησης στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α-Β’. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, είδαμε κούρσες πάρα πολύ ανταγωνιστικές, σημειώθηκαν πανελλήνια ρεκόρ που μας εξέπληξαν. Αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς προπονητών, σωματείων και προφανώς και των αθλητών για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο.

Ήταν όραμά μας και σχέδιο η ελληνική κολύμβηση να προχωρήσει και να φτάσει ψηλά. Νομίζω πως όλοι έχουν καταλάβει πως αυτό που λέγαμε στην αρχή, αποδεικνύεται με έργα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα σωματεία, τους προπονητές και τους αθλητές. Ήρθαν στο ΟΑΚΑ 640 κολυμβητές/τριες από όλη την Ελλάδα για να λάβουν μέρος σε αυτό το πολύ όμορφο πρωτάθλημα, όλοι μας χαρήκαμε παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες λόγω ζέστης στο ανοικτό κολυμβητήριο δεν ήταν οι ιδανικές. Ήταν όμως ένα πρωτάθλημα αντάξιο της προόδου που έχει συντελέσει η ελληνική κολύμβηση το τελευταίο διάστημα.  

Όλα αυτά τα παιδιά παίρνουν παραδείγματα από τους μεγάλους αθλητές. Θέλουν να τους μοιάσουν, θέλουν να γίνουν οι επόμενοι πρωταθλητές. Έχουν τα προσόντα και τις δυνατότητες να μας εκπλήξουν ακόμα περισσότερο».

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, πρόσθεσε:

Με την ευκαιρία της αναχώρησης την προσεχή Τετάρτη της ολυμπιακής μας ομάδας που απαρτίζεται από 45 αθλητές και αθλήτριες: η Ελλάδα είναι μία από τις 10 πολυπληθέστερες αποστολές της παγκόσμιας ομοσπονδίας και κατά αναλογία πληθυσμού η δεύτερη. Αναχωρούν τα παιδιά μας με τις ευχές μας, με προσδοκίες και την ελπίδα ότι έχουμε κάνει το καθήκον μας. Ελπίζω να είναι όλα καλά στην υγεία τους, η ψυχολογία τους είναι σε πολύ υψηλό σημείο, ελπίζω και εύχομαι αυτό να συνεχιστεί και στη περίοδο των αγώνων. Εκ μέρους του δ.σ. της ΚΟΕ θα ήθελα να ευχηθώ το καλύτερο δυνατό στα παιδιά μας, και καλό καλοκαίρι σε όλους καθώς αυτή ήταν η τελευταία –ουσιαστικά- εγχώρια μεγάλη διοργάνωση της αγωνιστικής περιόδου και να είμαστε όλοι καλά ώστε να είμαστε και πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά για να δείξουμε την εξέλιξη και πρόοδο των αθλημάτων του υγρού στίβου τα επόμενα χρόνια».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος