ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Η Ελλάδα θα πάρει αυτά που αξίζει. Δεν φοβάται κανέναν. Είναι παρούσα στις εξελίξεις» (vid)

  27.01.2024 18:13       2934

Εμφανώς συγκινημένος μετά τη διπλή επανεκλογή του στη θέση του Αντιπρόεδρου της European Aquatics, και μέλους στο Bureau της World Aquatics, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ.Γιαννόπουλου:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω από την οργανωτική επιτυχία που είχε το Κονγκρέσο. Παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από 45 χώρες. Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα τελείως διαφορετικό event από το αγωνιστικό. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και θέλω να πω τα καλύτερα λόγια για την ομάδα μας μέσα στην ΚΟΕ αλλά και τους εθελοντές μας που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να υπάρχει αυτή η οργανωτική επιτυχία.

Προφανώς και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά,  εκλέχθηκα Αντιπρόεδρος με το καλύτερο αποτέλεσμα από πλευράς ψήφων από όλους τους συμμετέχοντες. Αυτό είναι μια ιδιαίτερη αναγνώριση για την ΚΟΕ στα μάτια των συναδέλφων προέδρων και όχι μόνο, στα μάτια όλων των ομοσπονδιών. Η θέση και η επιτυχία αυτή αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες που έχουμε κάνει τρία χρόνια τώρα για να αναδείξουμε την Ελλάδα όχι μόνο εντός της πατρίδας μας αλλά και εκτός και έτσι θα συνεχίσουμε. Το λέω αυτό γιατί πάντα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετικές απόψεις, σεβαστές, αλλά θα με βρουν κάθετα αντίθετο όλοι οι κακόβουλοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Ακόμα και την τελευταία ημέρα, οι υποψηφιότητες της Ελλάδας ήταν υπό αμφισβήτηση, ύστερα από κάποιες περίεργες επιστολές που εστάλησαν στην European Aquatics και οι οποίες σκοπό είχαν να θίξουν την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας κυρίως και εμένα προσωπικά. Δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για όλους τους υπόλοιπους που σκεφτόμαστε τα καλύτερα του Υγρού Στίβου, οι στόχοι τους δεν πέτυχαν. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη, με τον ίδιο σεβασμό προς όλους, να προσφέρουμε βάσει του σχεδίου που είχαμε προαναγγείλει πριν από τις εκλογές.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη του δ.σ. για τη στήριξη που μου έδωσαν, και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε για τις καλύτερες ημέρες στον Υγρό Στίβο.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται στα δρώμενα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στηρίζει τις προσπάθειες αυτού του δ.σ. Οι απειροελάχιστες και στο πνεύμα και στο σώμα εξαιρέσεις, θα εξαιρεθούν από την ίδια την οικογένεια του Υγρού Στίβου».

  • Τι σημαίνει η επανεκλογή του προέδρου της E.A., Αντόνιο Σίλβα, των περισσότερων μελών του μπιρό και η δική σας;
  • «Σημαίνει πάρα πολλά: Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, Πρόοδο. Τα τελευταία δυο χρόνια το δ.σ. της European Aquatics έκανε άλματα προς τα μπροστά και ήδη έχουν προγραμματιστεί όλες οι μεγάλες διοργανώσεις για την επόμενη τετραετία. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον Υγρό Στίβο, που θέλουμε να προσφέρουμε και αυτό αναγνωρίστηκε και σήμερα, από ένα 100% δημοκρατικό συνέδριο και από τη συμμετοχή τόσων ομοσπονδιών στις διαδικασίες του συνεδρίου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μου, βλέπω στα μάτια τους και μιλώντας μαζί τους πόσο αποφασισμένοι είναι να προχωρήσουν τα πράγματα στην ευρύτερη οικογένεια και στη πρόοδο του υγρού στίβου. Η Ευρώπη έχει κάνει άλματα προόδου. Είναι η ήπειρος που έχει πρόγραμμα και σχέδιο, όραμα, ανθρώπους που μπορούν να το υλοποιήσουν, και αυτό φαίνεται και στα παγκόσμια πρωταθλήματα και θα φανεί και στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Επιθυμία μου ήταν και έγινε να υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες της Υδατοσφαίρισης στο δ.σ. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε έρθει πολύ κοντά, έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και οράματα και θα έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε κάποιες απόψεις που έχουν σχέση με τη πρόοδο του αθλήματος».  
  • Υπάρχουν κομμάτια στην Υδατοσφαίριση που χρήζουν καλυτέρευσης;
  • «Ασφαλώς, από το καλό υπάρχει το καλύτερο. Πρέπει να τρέξουμε να προλάβουμε τις αλλαγές που γίνονται στην αθλητική κοινωνία. Η Υδατοσφαίριση παίζεται στο 80% των ευρωπαϊκών χωρών. Ήδη με τις δυο επιπλέον διοργανώσεις που προστέθηκαν, τα Τσάλεντζ Καπ, έχουμε και νέες χώρες να μετέχουν, και έτσι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια».
  • Η Ελλάδα τί θα μπορούσε να διεκδικήσει με έναν Αντιπρόεδρο στο δ.σ. της European Aquatics αλλά και ένα μέλος στο Bureau της World Aquatics;
  • «Η Ελλάδα θα πάρει αυτά που αξίζει. Δεν φοβάται κανέναν. Είναι παρούσα στις εξελίξεις, είναι σε όλες τις διοργανώσεις, μετέχει σε όλα τα όργανα, και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχουμε ιδέες, έχουμε καλές σχέσεις με όλους και νομίζω πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία τα επόμενα τέσσερα χρόνια να πάρουμε ακόμα περισσότερα μέσα στα πλαίσια της αξιοκρατίας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος