ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Να φιλοξενήσουμε στη Βουλιαγμένη μια μεγάλη ευρωπαϊκή ή παγκόσμια διοργάνωση»

  24.05.2024 22:38       1352

Με τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα Παρασκευή (24/5) στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Βουλιαγμένης, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το αγωνιστικό μέρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) Ανοικτής  Κατηγορίας Ανδρών- Γυναικών, Ν. Ανδρών- Ν. Γυναικών (Κ18/Κ19), Εφήβων-Νεανίδων (Κ16/Κ17) & Παίδων- Κορασίδων (Κ14/15).

Το πρωτάθλημα διεξάγεται το διήμερο 25-26/5 και συνδιοργανώνουν η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος δεν έκρυψε μάλιστα πως «Οι σκέψεις που κάνουμε είναι στο μέλλον να αναλάβουμε να διοργανώσουμε σε αυτό το πανέμορφο χώρο μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση που θα φέρει στην Ελλάδα κορυφαίους αθλητές από όλο το κόσμο. Είτε ευρωπαϊκή είτε παγκόσμια. Η τοποθεσία είναι πολύ ελκυστική για να κάνουμε κάτι τέτοιο». Ο κ.Γιαννόπουλος πρόσθεσε: «Για να διεξαχθεί αυτό το πρωτάθλημα, έπρεπε να εξασφαλιστούν κάποιες προϋποθέσεις και ευχαριστούμε θερμά για μια ακόμα φορά τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης που θα φιλοξενήσει το πρωτάθλημα όπως έκανε και με τη πρόσφατη διοργάνωση της τελικής φάσης του Κυπέλλου ανδρών και γυναικών. Επίσης το Δήμο Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης, χωρίς τη συνεργασία του δεν θα ήταν δυνατόν να διεξαχθεί ένας αγώνας υψηλού επιπέδου όπως είμαστε σίγουροι πως θα γίνει. Μαζί μας είναι και ο Σπύρος Γιαννιώτης, τεχνικός σύμβουλος του open water στη ΚΟΕ, μια παγκόσμια μορφή του αθλήματος, που έχει δουλέψει πάρα πολύ για να κυλήσουν όλα ομαλά».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, είπε από τη πλευρά του: «Από τη πρώτη στιγμή ο Δήμος μας υποδέχτηκε με μεγάλη ζεστασιά, ήμουν σίγουρος για αυτό και σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Οι εικόνες από το πρωτάθλημά μας θα ταξιδέψουν σε όλο το κόσμο καθώς εκτός των άλλων συμμετέχει και ένας πρωταθλητής μας που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και διεκδικεί πολύ καλές θέσεις. Επίσης παιδιά που θα αγωνιστούν σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Ευχαριστώ και τον πρόεδρο της ΚΟΕ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου».

Η πρόεδρος του  Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, Στέλλα Λαζάρου, επεσήμανε: «Ευχαριστούμε θερμά την ΚΟΕ για την τιμή που μας επεφύλαξε να φιλοξενήσουμε πολύ σημαντικές εκδηλώσεις της. Ο ΝΟΒ έχει μια μακρά και άκρως επιτυχημένη παρουσία στον αθλητισμό της πατρίδας μας και θα είναι πολύ μεγάλη και πρωτόγνωρη εμπειρία για τους αθλητές μας να δουν από κοντά τον Σπύρο Γιαννιώτη αλλά και τους κορυφαίους πρωταθλητές του αθλήματος. Ο ΝΟΒ στηρίζει απόλυτα την διοργάνωση, και ευχόμαστε παράλληλα οι αθλητές μας να κατακτήσουν και μετάλλια».

Ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, τόνισε από τη πλευρά του: «Ο ΝΟ Βουλιαγμένης πέρα από το ένδοξο παρελθόν που έχει, διαθέτει τμήματα με πολλά νέα παιδιά, φυτώριο των αθλημάτων που καλλιεργεί. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ τη πρόταση του Σπύρου (Γιαννιώτη) και να μην συνδράμει ο Δήμος μας με όλες του τις δυνάμεις. Ο αθλητισμός αποτελεί γέφυρα της πόλης προς τον κόσμο, ο Δήμος μας από τον Αθλητισμό και τη Παιδεία δεν έκανε καμία περικοπή τα τελευταία χρόνια».

Η ΚΟΕ, δια του προέδρου της, απένειμε τιμητικό βραβείο στην κ.Λαζάρου και τον κ. Κωνσταντέλο για τη πολύτιμη συμβολή τους στην άρτια διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Παρευρέθηκε στη συνέντευξη και ο Ταμίας της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαντώνης.

Το πρωτάθλημα που αρχίζει αύριο Σάββατο στις 09:00, θα μεταδοθεί από τη KOE TV.

Η ΚΟΕ θα παρέχει επίσης live ενημέρωση στη διάρκεια των αγώνων.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος