ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / SAFE WATER SPORTS

Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Στηρίζουμε έμπρακτα το πρόγραμμα»

  08.06.2022 14:32       727

Το «Πρόγραμμα Ασφαλούς Κολύμβησης» για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3 μηνών έως 12 ετών), που δημιούργησε ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Safe Water Sports, παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ΟΑΚΑ και υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ).

Στην παρουσίαση του προγράμματος που έγινε στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, τοποθετήθηκε, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ), Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης Γιάννης Φουντούλης και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Κολύμβηση, Άννα Ντουντουνάκη.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, υπογράμμισε: «Στην Ομοσπονδία νιώθουμε την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία για την ενίσχυση της ασφαλείας στην κολύμβηση. Η ενασχόληση με την κολύμβηση είναι η καλύτερη μορφή άσκησης με τα παιδιά, σε οργανωμένο περιβάλλον από ανθρώπους που μπορούν να τη διδάξουν σωστά. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Πρόγραμμα Ασφαλούς Κολύμβησης και κάθε ανάλογη προσπάθεια. Θέλουμε για το αύριο όλο και περισσότερα παιδιά να φορούν το σκουφάκι τους και να κολυμπούν, επιδιώκοντας και να μοιάσουν στην Άννα Ντουντουνάκη και στον Γιάννη Φουντούλη».

Ο Γιάννης Φουντούλης και η Άννα Ντουντουνάκη στάθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία εξοικείωση με το υγρό στοιχείο, να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό και να εκπαιδευτούν για τη συμπεριφορά τους μέσα στο νερό και την απόλαυσή του, από ανθρώπους που ξέρουν να διδάξουν σωστά.

Ο σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης σ’ αυτές τις ηλικίες είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας και επάρκειας, στοχεύοντας στην πρόληψη των πνιγμών, στην εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, στην απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, αλλά και στην ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Το «Πρόγραμμα Ασφαλούς Κολύμβησης», στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης της κολύμβησης στις μικρές ηλικίες και συνδυάζει την απόκτηση βασικών γνώσεων τεχνικής διαφόρων κολυμβητικών στυλ, την ανάπτυξη ψυχοσυναισθηματικών στοιχείων για την απόλαυση στο νερό, μέσα από παιγνιώδη μάθηση και παράλληλα την ανάπτυξη θεωρητικών γνώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την ασφάλειά τους στο νερό.

Σχεδιάστηκε από ερευνητές, προπονητές κολύμβησης, Ολυμπιονίκες αθλητές και την Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και αφορά στους προπονητές κολύμβησης. Τα παιδιά θα διδάσκονται τα στυλ κολύμβησης, θα αυξήσουν την αντοχή τους στο νερό, θα αναπτύξουν γνώσεις για τους βασικούς κανόνες στο υδάτινο περιβάλλον και δεξιότητες αυτοδιάσωσης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος