ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη» (pics)

  21.06.2023 17:23       1434

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Coral, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 35, στο Παλαιό Φάληρο η κλήρωση των δύο κορυφαίων πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης, Α1 Ανδρών & Γυναικών, της νέας αγωνιστικής περιόδου (2023 – 24).

Ιδιαιτερότητα της νέας αγωνιστικής περιόδου η τρίμηνη διακοπή που θα υπάρξει από τις 2/12/23-2/3/24 και για το διάστημα αυτό, όπως τόνισε στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος «Σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε κάτι που εγκαίρως θα πληροφορηθείτε καθώς μας απασχολεί πάρα πολύ το τρίμηνο που οι ομάδες θα μείνουν εκτός αγωνιστικής διαδικασίας».

Ο κ.Γιαννόπουλος εξήγησε ότι «Η κλήρωση γίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και ο λόγος είναι ότι θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους σας να κάνετε τον προγραμματισμό σας όσο το δυνατόν νωρίτερα εν όψει μιας δύσκολης αγωνιστικής περιόδου που θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου. Η επόμενη χρονιά έχει δυο πάρα πολύ μεγάλες διοργανώσεις ενδιάμεσα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιανουάριο στο Ισραήλ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου από τις 4 Φεβρουαρίου στη Ντόχα του Κατάρ. Γεγονός που σημαίνει πως θα υπάρχει ένα τρίμηνο από αρχές Δεκεμβρίου μέχρι αρχές Μαρτίου του 2024, πρωτόγνωρο για τα αθλήματα του Υγρού Στίβου, και είναι επιβεβλημένο όλοι μας να γνωρίζουμε το πλήρες πρόγραμμα μέχρι το τέλος των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, συνέχισε λέγοντας:

«Πέρυσι παρακολουθήσαμε από τα πιο ωραία πρωταθλήματα στην ιστορία. Με αμφίρροπα παιχνίδια, από την πρώτη μέχρι τη τελευταία αγωνιστική. Παιχνίδια που έκριναν και την έξοδο στην Ευρώπη αλλά και τον υποβιβασμό. Από το επίπεδο του πρωταθλήματος πρέπει όλοι μας να είμαστε ευχαριστημένοι. Και αυτό μας δίνει και ελπίδες αλλά και υποχρεώσεις να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Είναι στο χέρι όλων μας. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ώστε να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο προϊόν. Η Υδατοσφαίριση είναι πλέον ένα άθλημα που προσφέρει συγκινήσεις, και επιτυχίες και πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Αθλητές, προπονητές, διαιτητές και βεβαίως και η Ομοσπονδία. Να παρακαλέσω όλους να έχουμε τη συμπεριφορά που αρμόζει, και οφείλω να ομολογήσω ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η διαγωγή όλων τη περυσινή χρονιά ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε κινήσεις οι οποίες θα είναι σε βάρος κάποιων παραγόντων που μετέχουν στη διεξαγωγή ενός αγώνα.

Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τους νέους κανονισμούς. Θα διοργανώσουμε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών στις αρχές Σεπτεμβρίου υπό τύπου Σεμιναρίου ένα διήμερο στο οποίο όλοι θα ενημερωθείτε επακριβώς για τους νέους κανονισμούς που ισχύουν.

Επίσης, το field of play του παιχνιδιού, έχει κάποιες αλλαγές με τις οποίες όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε. Η ΚΟΕ θα είναι δίπλα σας σε ο,τιδήποτε χρειαστείτε ώστε να σας δώσει πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση ώστε να παρουσιάσουμε αγωνιστικούς χώρους που να είναι ομοιόμορφοι.

Θέλω να συγχαρώ τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών, τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών και τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης  για την άνοδό τους στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, μετά από ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα που έγινε στην Α2. Επίσης να συγχαρώ τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων και τον Ηλυσιακό για την άνοδό τους στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, σε ένα επίσης συναρπαστικό πρωτάθλημα που έγινε. Είναι πολύ ευχάριστο που ομάδες εκτός Αθηνών να συμμετέχουν στα εθνικά μας πρωταθλήματα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και είμαι βέβαιος πως θα παρακολουθήσουμε καταπληκτικά πρωταθλήματα και τη φετινή χρονιά. Θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα, για να μην πω το καλύτερο σε όλη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα είναι στις κορυφές, οι ομάδες μας είναι πολύ ανταγωνιστικές, έχουμε πάρα πολύ καλούς αθλητές και προπονητές. Το αποδεικνύουν οι επιτυχίες και οι διακρίσεις των ομάδων μας και των Εθνικών μας ομάδων. Να συγχαρώ τον Απόλλωνα για την κατάκτηση του Challenge Cup και τον ΝΟ Βουλιαγμένης για την επιτυχία να είναι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Final -8 του Champions League».

Από το ΔΣ της ΚΟΕ παρέστησαν ακόμα ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας (στο πάνελ) και το μέλος και υπεύθυνη γυναικείας έφορος υδατοσφαίρισης Εύη Μωραϊτίδου.

Το πρόγραμμα της 1ης  Αγωνιστικής (23/09/2023):

ΑΝΔΡΕΣ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΝΟ ΧΙΟΥ – ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΝΟΓ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO – ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΦΘ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΕΚ

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR – ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος