ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Κυριάκος Ποντικέας: «Θέλουμε να πρωταγωνιστούμε, όπου παίζουμε»

  11.05.2016 12:11       1355

Η Εθνική μας ομάδα ανδρών υδατοσφαίρισης, έπειτα από χρόνια κατέλαβε την 1η θέση στον Όμιλο της, στο πλαίσιο του Γουόρλντ Λίγκ, χάνοντας χθες στην Ουγγαρία με 13-10, αλλά εξασφαλίζοντας την πρόκριση της στο Φάιναλ Σιξ που θα γίνει στην Κίνα, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Ο διεθνής αμυντικός Κυριάκος Ποντικέας μίλησε στην ΚΟΕ όπου αναφέρθηκε στο χθεσινό αγώνα αλλά και στο στόχο της Εθνικής μας, τον Ιούνιο στα τελικά της διοργάνωσης: «Αν και χάσαμε και δεν μας άρεσε το γεγονός ότι δεχτήκαμε πολλά γκολ, περάσαμε μετά από πολλά χρόνια στο Super Final. Είναι και αυτό ένα αποτέλεσμα της καλής μας πορείας τα τελευταία χρόνια. Θα πάμε στην Κίνα για ότι καλύτερο, καθώς όπου συμμετέχουμε θέλουμε να πρωταγωνιστούμε»

Μιλώντας για την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού και την αγωνία των διεθνών μας, στο τέλος και όσο το σκορ ήταν 13-10 υπέρ των γηπεδούχων, ο Ποντικέας σχολίασε: «Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία σε ένα γεμάτο γήπεδο. Στην Ουγγαρία αγαπούν πολύ το πολύ και έχουν πολύ ωραία συμπεριφορά στις κερκίδες. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά είχαμε κάποια κενά διαστήματα όπου οι Ούγγροι μας πλησιάσαν και μας πέρασαν στο σκορ. Ξέρουμε ότι είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες και αν δεν είσαι συγκεντρωμένος για λίγο, το εκμεταλλεύονται στο 100%. Στο τέλος, με το σκορ στο 13-10, κοιτούσαμε να εκτελέσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα άμυνα και επίθεση και εν τέλει πήραμε τάιμ άουτ, έχοντας όλο το χρόνο στο τέλος, φέρνοντας το αποτελέσμα που εμείς θέλαμε για να περάσουμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ