ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Stoiximan Final-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Κυριάρχησε στο ντέρμπι των ημιτελικών ο Ολυμπιακός, 12-7 τον ΝΟ Βουλιαγμένης και πάει για το 24ο (pics)

  03.02.2023 22:16       692

Επιμελής και απόλυτα συνεπής στο ραντεβού τους με τους μεγάλους τελικούς, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να επιβεβαιώνει και φέτος την απόλυτη κυριαρχία του στις εγχώριες διοργανώσεις της ανδρικής υδατοσφαίρισης.

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 12-7 επί του μεγάλου αντιπάλου τους ΝΟ Βουλιαγμένης, στον δεύτερο ημιτελικό του Stoiximan Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, το βράδυ της Παρασκευής (3/2), στο Εθνικό Κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» της Πάτρας και προκρίθηκαν στον 31ο τελικό της ιστορίας τους διεκδικώντας το 24ο τρόπαιό τους στο θεσμό.

Αντίπαλός του Ολυμπιακού στον τελικό, αύριο Σάββατο (4/2) στις 19:00, θα είναι ο Παναθηναϊκός. Οι δύο τους είχαν συναντηθεί στον τελικό και το 2015 στο Καρπενήσι, με τους ερυθρόλευκους να έχουν επικρατήσει με 18-10.

Ματσάρα ήταν ο δεύτερος ημιτελικός στο μεγαλύτερο μέρος του, με ωραίο θέαμα και δυνατές μονομαχίες, και για δυόμισι περιόδους θύμισε τα μεγάλα μεταξύ τους ντέρμπι του παρελθόντος με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ. Από το δεύτερο μισό του τρίτου οκτάλεπτου, όμως, οι Πειραιώτες κυριάρχησαν απόλυτα σε όλους τους τομείς, ξέφυγαν αρχικά με τρία γκολ στο τρίτο (7-4 και 8-5) και έφτασαν στο τελικό 12-7.

Υπερόπλο τους η άμυνα, με τον τερματοφύλακά τους Μάνο Ζερδεβά να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα και να αποκρούει και πέναλτι του Καλογερόπουλου. Στο τελευταίο γκολ του Ολυμπιακού εφαρμόστηκε το νεοφερμένο -στη συγκεκριμένη διοργάνωση- VAR. Κορυφαίοι για τον νικητή οι Γενηδουνιάς και Φουντούλης με 4 και 3 γκολ αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός είχε 6/15 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 κόντρα, 3  περιφέρεια. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είχε 4/11 με π.π., 0/1 πέναλτι, 1 φουνταριστό, 2 περιφέρεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 12-7

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 3-1, 5-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίγκορ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γραμματικός, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Κουρτίδης

Αλυτάρχες: Φίλιππος Αντίοχος, Κίμων Τασσόπουλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής