ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α

Κυρίαρχος ο ΑΝΟΜ - Σκαθάρια

  11.10.2020 16:14       1953

Με κυρίαρχη ομάδα τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης - Σκαθάρια ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα το πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων Α στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Η ομάδα του ΑΝΟΜ κέρδισε τρία (3) από τα εξι (6) μετάλλια της τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ.

Στο ελεύθερο ντουέτο την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν η Γεωργία Ζώταλη και η Βασιλική Μολώζη του ΑΝΟΜ με 82,2667. Το αργυρό μετάλλιο παραδόθηκε στα χέρια της Ζωής Καράγγελου και της Δέσποινας Παγώνη από τον ΝΟΒΑ με 80,5333, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν η Μαρίνα Βασιλοπούλου και η Έλενα Καραμάνη του ΑΝΟΜ με 79,9333.

Στο κόμπο το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΑΝΟΜ - Σκαθάρια με 80,2000, ενώ στην δεύτερη θέση ήταν ο ΝΟΒΑ με 78,1000 και στην τρίτη ο Αρίωνας Γλυφάδας με 76,0000.

Η ομάδα της Μεταμόρφωσης κατέκτησε την πρώτη θέση στην βαθμολογία με 102 βαθμούς. Την δεύτερη θέση πήρε ο ΝΟΒΑ με 98, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε μια ακόμη ομάδα από την ελληνική επικράτεια, ο ΝΟ Χανίων με 69 βαθμούς.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα και η βαθμολογία ΕΔΩ

 Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος η υπεύθυνη του αθλήματος κυρία Μαρία Θηβαίου έκανε τις κάτωθι δηλώσεις:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την προσπάθεια της Ομοσπονδίας να ολοκληρώσει με επιτυχία τα τρία από τα τέσσερα πρωταθλήματα. Πήραμε μεγάλο ρίσκο, αλλά έγινε ένα σημαντικό βήμα στο άθλημα. Το πρωτάθλημα της Δ κατηγορίας δεν έγινε με δική μας επιλογή. Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη ποσότητα των παιδιών, αλλά λόγω κορονοϊού πήραμε την απόφαση να μην πραγματοποιήσουμε αυτή την διοργάνωση, αφού τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν έχασαν κάποια προνόμια και οι οικογένειες δεν ταλαιπωρήθηκαν λόγω της ιδιαιτερότητας των ημερών. Η ικανοποίηση που απορρέει σε όλους εμάς είναι μεγάλη αφού ανταποκρίθηκαν όλοι οι σύλλογοι και κυρίως αυτοί που βρίσκονται στην επαρχία και είχαν σημαντικά προβλήματα λόγω της πανδημίας και των οικονομικών δυσχερειών. Αποδείχτηκε μέσα από την διεξαγωγή όλων αυτών των πρωταθλημάτων ότι το άθλημα έχει γερές βάσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια. Έχει διαδοθεί μαζικά. Γίνεται πολύ σωστή δουλειά στα σωματεία. Τα παιδιά είναι τεχνικά καταρτισμένο σωστά, έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και αποκτούν σημαντικές εμπειρίες αγώνων. Αποδείχτηκε ότι το άθλημα αναπτύσσεται σε μακροχρόνια βάση. Το μήνυμα που περάσαμε είναι ελπιδοφόρο. Υπάρχει υπόβαθρο για να υποστηριχθούν όλα τα εθνικά συγκροτήματα. Οι βάσεις έχουν μπει».

 Ο ΑΝΟΜ - Σκαθάρια ήταν η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης. Ο σύλλογος διατήρησε τα σκήπτρα και ήταν πρωταθλητής σε όλες τις πανελλήνιες διοργανώσεις. Η προπονήτρια Βασιλική Καφετζή τόνισε:

«Κατακτήσαμε την πρώτη θέση σε όλα τα πρωταθλήματα. Στο συγκεκριμένο ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας. Τα κορίτσια αποδείχτηκαν αντάξια των προσδοκιών μας. Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι. Παραμείναμε στην κορυφή για μια ακόμη χρονιά. Ευελπιστούμε να μείνουμε εκεί για πολλά χρόνια ακόμη».

Η Βασιλική Μολώζη κατέκτησε 4 μετάλλια, 3 χρυσά και 1 αργυρό. Η αθλήτρια του ΑΝΟΜ τοποθετήθηκε ως εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν ποιοτικό το αποτέλεσμα που δείξαμε σαν ομάδα. Είμαι περήφανη για τα Σκαθάρια. Εκπροσωπώ την κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και έχω καθημερινά δίπλα μου τις καλύτερες αθλήτριες της χώρας. Πρότυπό μου είναι η Ευαγγελία Πλατανιώτη».

Τρία χρυσά μετάλλια πήρε η Γεωργία Ζώταλη του ΑΝΟΜ-Σκαθάρια:

«Αγαπάω πολύ αυτό το άθλημα και το υπηρετώ από μικρό παιδί. Είμαι πολύ ικανοποιημένη γι’ αυτό που πέτυχα. Το όνειρό μου είναι να ξεπεράσω τα όρια που θέτω καθημερινά στην προπόνηση. Έχω παλέψει πολύ για να φτάσω εδώ. Τα πρότυπά μου στην Ελλάδα είναι η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου. Προτείνω τα κορίτσια να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα. Συνδυάζει πολλά πράγματα. Το υγρό στοιχείο, την ενόργανη και τον χορό. Είναι δύσκολο, θα κουραστούν πολύ για να φτάσουν στην κορυφή, αλλά στο τέλος θα τους αρέσει».

Η Μαρίνα Βασιλοπούλου ήταν 3η το πρωί της Κυριακής στο ντουέτο. Η αθλήτρια του ΑΝΟΜ υποστήριξε:

«Ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειές μας. Είμαι χαρούμενη για την ομάδα μου. Η επιτυχία οφείλεται στην συναθλήτριές μου και στις προπονήτριές μας. Το όνειρο μου είναι η Εθνική ομάδα και η διεκδίκηση μιας θέσης σε Ολυμπιακούς αγώνες στο μέλλον».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ελεάνα Καραμάνη που ήταν 3η στο ντουέτο:

«Ευχαριστώ τις προπονήτριές μου για την προσπάθεια που έκαναν και μας έφεραν σε αυτή τη θέση. Είμαι τυχερή που βρίσκομαι καθημερινά ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες της χώρας, οι οποίες είναι παράλληλα και κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης της ομάδας μου. Αποτελούν τα πρότυπά μου και με βοηθούν σε καθημερινή βάση».

Ο ΝΟΒΑ αναδείχτηκε η κορυφαία επαρχιακή ομάδα του πρωταθλήματος και είχε σαν πρωταγωνίστριες την Ζωή Καράγγελου που κατέλαβε την πρώτη θέση στο σόλο και την δεύτερη στο ντουέτο, καθώς επίσης και την Δέσποινα Παγώνη που ήταν τρίτη στο σόλο και δεύτερη στο ντουέτο. Για την επιτυχία του συλλόγου εκφράστηκε η προπονήτρια Εβίτα Κωφίδη:

«Τα κορίτσια προσπάθησαν πάρα πολύ, παρά την κούραση από την συμμετοχή σε αλλεπάλληλα πρωταθλήματα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας για τη νέα χρονιά. Στόχος είναι να διεκδικούμε πάντα τις κορυφαίες θέσεις και γιατί όχι να φτάσουμε στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος συλλογικά στο μέλλον. Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα κορίτσια και φυσικά την Ζωή και την Δέσποινα που κατέκτησαν μετάλλια στο σόλο και στο ντουέτο. Προσπαθούν καθημερινά. Είναι πολύ καλά παιδιά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τα έχω στην ομάδα μου. Διατηρούν την παράδοση του συλλόγου και έχουν σαν στόχο την συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα, που είναι το όνειρο κάθε αθλήτριας».

Η κορυφαία αθλήτρια στο σόλο, η Ζωή Καράγγελου υποστήριξε:

«Ήταν μια θετική έκπληξη για μένα η πρώτη θέση στο σόλο και η δεύτερη στο ντουέτο. Δικαιώθηκε ο αγώνας και η προσπάθεια σε καθημερινή βάση. Από το πρωί έως το απόγευμα ήμασταν στο νερό και χάσαμε ώρες από το σχολείο μας. Έχουμε θυσιάσει τα πάντα, αλλά χαλάλι. Έχω σαν πρότυπο την Ευαγγελία Πλατανιώτη και εύχομαι να της μοιάσω στο μέλλον».

Η Δέσποινα Παγώνη του ΝΟΒΑ ήταν δεύτερη στο ντουέτο και τρίτη στο σόλο:

«Αμείφθηκα για τις αμέτρητες ώρες προσπάθειας, τον κόπο και την κούραση. Είμαστε πολύ χαρούμενες όλες για το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα μας αναδείχτηκε η καλύτερη επαρχιακή».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ